IZBOR NOGOMETAŠA GODINE Proslavljeni Alen Bokšić glas dao Dariju Srni

Nogometaš godine: Srna može igrati u bilo kojem klubu na svijetu

Foto: import
Nogometaš godine: Srna može igrati u bilo kojem klubu na svijetu
27.12.2005.
u 18:19
Pogledaj originalni članak

Njegova riječ ima posebnu težinu. A Alen Bokšić, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, digao je palac gore za Darija Srnu. Oduševljava ga energija i drskost koju ima desni bočni igrač Kranjčarove vrste.

- Srna je sada naš najbolji nogometaš. Zbog godina ima najveću perspektivu, a usto, u kvalifikacijama se, uz Pršu, pokazao kao najvažniji igrač Hrvatske - smatra Bokšić.

Nije ga na vrh postavio samo zbog pet pogodaka i četiri asistencije, već zbog cjelokupne igre.

- Nije njegov zadatak da postiže pogotke. Ali, briljantno tuče desnom nogom, u prekidima neumoljivo. Srna je za mene broj jedan zbog angažmana i svoga načina igre...

Predviđa mu veliku budućnost. Smatra da je Srna ravan najboljim svjetskim igračima.

- Može igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Valjda sam time dovoljno kazao što mislim o njemu - zaključio je Bokšić priču o Srni. Odmah iza Srne postavio je Pršu. A moglo je biti i obrnuto. Nijanse su presudile.

- Dvojio sam između njega i Srne. U fotofinišu je odlučujuća bila Srnina mladost, treba mu dati nagradu za sve što je učinio. Ali, Pršo. E, on je igrač od fundamentalnog značaja za Hrvatsku. O Pršinu zdravlju i formi ovisi cijela igra naše reprezentacije. Jedna od najvažnijih pojedinosti za našu reprezentaciju jest to u kakvu će stanju Pršo doći u Njemačku. Bude li maksimalno pripremljen, a vjerujem da hoće, bit će nam puno lakše.

Na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku čeka poslastica s Brazilom, pa utakmice s Japanom i Australijom, u kojima će se odlučivati o tome tko će uz karioke u drugi krug.

- Ne trebamo se previše opterećivati Brazilom. U taj dvoboj treba ući maksimalno, ali bez velikih očekivanja. Naš je najvažniji cilj ulazak u drugi krug. Reprezentacija je već i samim plasmanom na SP pokazala da zna i može. Vjerujem da na SP-u može i preko Japana i Australije. Najvažnije je da ne podcijenimo suparnike. Uostalom, na svjetskom prvenstvu nikoga ne smijete podcijeniti. I Japan i Australija su odlične reprezentacije, ali odlična je i Hrvatska. Prema tome, možemo ići dalje - zaključio je Bokšić.


Bokšićev izbor

Darijo Srna 10
Dado Pršo 9
Igor Tudor 8
Robert Kovač 7
Niko Kovač 6
Ivan Klasnić 5
Eduardo da Silva 4
Niko Kranjčar 3
Boško Balaban 2
Tomislav Erceg 1


Klasnić će proraditi u Njemačkoj

Premda u reprezentaciji ne igra kako zna i može, Bokšić čvrsto vjeruje u Ivana Klasnića. I očekuje njegovu igračku eksploziju u Njemačkoj.
- Po tome kako igra u Werderu, bio bi među najboljima. Ali, u reprezentaciji još nije proigrao, vjerujem da će se i to dogoditi. No, za njega ne dvojim, bilo bi zabrinjavajuće da ne igra dobro u klubu. Mnogi kažu da Klasnić podsjeća na Bokšića.
- Nismo slični, on je više golgeter. Možda smo slični samo po tome što meni nije odgovarala igra one reprezentacije, a njemu ne odgovara ova koja forsira igru po bokovima. Ali, nema ljutnje, niti treba ustrajati na tome da se taktika prilagođava jednom igraču - drži Bokšić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr