AJMOOO!

Njemice pokleknule: Hrvatice mogu u polufinale i s porazom, uz jedan uvjet

Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL
Njemice pokleknule: Hrvatice mogu u polufinale i s porazom, uz jedan uvjet
14.12.2020.
u 22:18
Nizozemke su do pobjede predvodili Lois Abbingh sa osam pogodaka i vratarka Tess Wester sa 17 obrana. Kod Njemica su po četiri pogotka postigle Julia Behnke i Kim Naidzinavicius
Pogledaj originalni članak

Aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su Njemačku sa 28-27 (14-15), ali će o plasmanu u polufinale odlučivati utakmica Hrvatske i Njemačke, u kojoj i poraz od jedan razlike vodi naše rukometašice u polufinale, uz uvjet da Nizozemska u zadnjem kolu svlada Rumunjsku, a u suprotnom im treba najmanje neodlučeni ishod.

Nizozemke su do pobjede predvodili Lois Abbingh sa osam pogodaka i vratarka Tess Wester sa 17 obrana. Kod Njemica su po četiri pogotka postigle Julia Behnke i Kim Naidzinavicius, a po tri Julia Maidhof i Antje Lauenroth. Vratarka Dinah Eckerle imala je 16 obrana.

Nizozemkama je za ostanak u utrci za plasmanom u polufinale minimalno trebala pobjeda od dva gola razlike.

Utakmica Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u utorak od 18.15 sati. Uspiju li hrvatske rukometašice ostati neporažene, po prvi put u povijesti će zaigrati u polufinalu Europskog prvenstva i boriti se za odličje na velikim natjecanjima. U suprotnom, u polufinale će se plasirati Njemačka.

Ulazak u polufinale donosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

WA
Walter009
23:10 14.12.2020.

A o prijenosu na tv ni slova..... Hvala na još jednom beskorisnom članku Bravo za cure i repku

Avatar Idler
Idler
23:07 14.12.2020.

Pobjednici ne razmišlajo o ali i ako !!!

SS
sokac sa drave
12:19 15.12.2020.

Njemci su u svim sportovima dobro zastupljeni za zelenim stolovima i nista im nije sveto da malo muckaju u svoju koristDovoljno je da nam uvale sudkinje i z zemalja koje prakticiraju tempo rukomet sa dozvoljenim ostrim faulima.Protiv Norveske su sudile francuskinje koje pored grubosti protivnika nisu nam dali ni jedan sedmerac ali nama sest puta dvije minute kazne.Sudci iz nordijski zemalja nam nimalo ne odgovaraju bolji bi bili iz rumunije,madjarske, spanije ili rusije.Budemo vidjeli .