KAKVA SRAMOTA

Niželigaški klub izveo neviđenu laž kako bi odgodio utakmicu

Foto: Facebook/Liffey Wanderers FC
Niželigaški klub izveo neviđenu laž kako bi odgodio utakmicu
28.11.2018.
u 18:32
Čelnici lige su čak dali tiskati izraze sućuti u lokalnim novinama, a diljem travnjaka je održana minuta šutnje u spomen na 'poginulog' igrača
Pogledaj originalni članak

FC Ballybrack, irski amaterski nogometni klub, zatekao se u središtu nevjerojatnog skandala nakon što je otkriveno da je objavio lažnu vijest o pogibiji jednog od svojih igrača. Čelništvo lige je navelo da je klub to učinio kako bi odgodio subotnju utakmicu.

Iz irskog je kluba objavljeno da je Fernando Nuno La-Fuente poginuo u prometnoj nesreći pri povratku s treninga u četvrtak, zbog čega je subotnji ogled protiv Arklow Towna odgođen, a diljem ostalih travnjaka održana minuta šutnje.

Čelnici lige su čak dali tiskati i članak s izrazima sućuti u lokalnim novinama, ali je naknadno utvrđeno da je La-Fuente u vrijeme tobožnje tragedije kod kuće u Galwayju igrao video igre.

Štoviše, La-Fuentea su nazvali iz kluba i rekli mu da ignorira glasine o sebi, ali kada su ga kolege s posla nazvale i otkrile mu da je "mrtav", odmah je nazvao  majku kako se sirota ne bi slomila od tuge.

- Nazvali su nas iz Ballybracka i zatražili da odgodimo utakmicu zbog pogibije jednog od igrača. Naravno, istog smo trenutka odobrili zahtjev, ali se priča počela otpetljavati u ponedjeljak kada smo tražili način da kontaktiramo obitelj tog ladića u želji da pomognemo. Tada nam je rečeno da mu je tijelo već prebačeno u Španjolsku u što smo odmah posumnjali - izjavio je predsjenik Seniorle Leinster lige David Moran.

- Kada smo shvatili da je dečko živ i zdrav, ostali smo u šoku. Naprosto nismo mogli vjerovati koliko je daleko netko spreman otići samo da odgodi susret - dodao je Moran i najavio da će čelnici lige u četvrtak obaviti kompletnu istragu i kazniti odgovorne.

U međuvremenu je klupski tajnik Ballybracka podnio ostavku, a u njega su prstom uprle i klupske kolege. U isprici su navele da nisu imale pojma u kakvim se privatnim teškoćama nalazi, ali tek će nakon istrage biti jasnije je li moguće da je čitavu situaciju iskunstrirao sam bez znanja ostalih i zbog čega je uopćebilo u interesu odgoditi utakmicu.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
19:01 28.11.2018.

Bit ce toga vise u Irskoj, proporcionalno broju jugoistocnoeuropskih doseljenika:-)