PORTSMOUTH

Niko Kranjčar: Volim igrati pomoćnog napadača

02.03.2009.
u 10:46
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometaš Portsmoutha Niko Kranjčar (24) ponovio je još jednom da se osjeća jako ugodno otkad ga je novi trener Premierligaša Paul Hart smjestio iza Petera Croucha.

- Vjerujem da je to moja najbolja pozicija, iako sam je dosad vrlo rijetko igrao u Portsmouthu - rekao je Niko za The News, lokalni dnevnik iz Portsmoutha.

- Kad sam dolazio u Englesku, znao sam da neću često igrati na toj poziciji. U onim rijetkim trenucima kad se to događalo, istinski sam uživao. Dok se nalazim u prvoj momčadi, ja sam sretan. Na menadžeru je da odredi na kojoj mu poziciji pojedini igrač najviše može donijeti.

- Kad je novi trener došao, presreo me i rekao: “Niko, vjerujem da je baš pozicija iza napadača najbolja za tebe”! Lice mi se razvuklo u osmijeh. Volim slobodu i blizinu gola. Tako imam veću mogućnost asistirati izravno za gol ili ga sam zabiti.

- Svaki igrač i svaki čovjek uopće imaju različita mišljenja o nogometu. Nije moje da naričem. Moram igrati što bolje, na poziciji koju god trener odredio, u svakoj pojedinoj utakmici. No, pozicija ofenzivnog veznjaka mjesto je koje mislim da igram najbolje.

- U Hrvatskoj sam na istom mjestu igrao za Hajduk i Dinamo, uvijek iza napadača. Bitno je, međutim, da momčad postiže dobre rezultate. Igrao ja lijevo, desno ili u sredini, manje je važno - zaključio je Niko, kojega sljedećeg ljeta sasvim moguće očekuje transfer u veći klub.

Dok je još bio u juniorskim godinama, Kranjčar se volio uspoređivati s Francescom Tottijem, ponajboljim svjetskim polušpicem na prijelazu tisućljeća.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr