SLUČAJ TENK

Nijemci tvrde: Aleksandar Vučić branio Zvezdu slikom tenka koji ne postoji

29.08.2019.
u 16:59
Na tenk u vojarni (a ne pred stadionom Borussije) - samo su prikačene zastave. Tog istog dana je i jedno drugo društvo iskoristilo istu ideju pa su na jedan drugi tenk istaknuli klupsku zastavu nogometnog kluba 1. FC Köln - poručuju
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić umiješao se u kontroverzu vezanu uz tenk postavljen početkom tjedna uz stadion Crvene zvezde Rajko Mitić. 

Spominjao je i ostale primjere gdje nogometni klubovi imaju ratne simbole ispred stadiona, a posegnuo je i za fotografijom navodnog tenka ispred stadiona pokušavajući Borussije iz Dortmunda.

Novinari DW-a odlučili su provjeriti o čemu se radi.

- Fotografija koju je Vučić pokazao snimljena je tijekom dana otvorenih vrata 104. Tenkovskog bataljuna njemačke vojske Bundeswehra  21. rujna 2014. godine u vojarni Pfreimd u Bavarskoj - piše DW te dodaju. 

- Ta slika tenka i još njih nekoliko mogu se naći samo na jednom malom internetskom forumu i na Facebook Eventu posvećenom tom danu otvorenih vrata. Uz fotografiju objavljenu na Facebooku postavljen je komentar u kojem se kaže kako su taj tenk ukrasili vojnici i časnici povodom oproštaja od svog zapovjednika - piše portal, a dodaju i o čemu se točno radi. 

- Na tenk u vojarni (a ne pred stadionom Borussije) - samo su prikačene zastave. Tog istog dana je i jedno drugo društvo iskoristilo istu ideju pa su na jedan drugi tenk istaknuli klupsku zastavu nogometnog kluba 1. FC Köln - poručuju te dodaju. 

- U cijeloj priči, dakle. nigdje ni prave Borussije ni njezinog stadiona niti Dortmunda - zaključili su. 

>>> Pogledajte što je Filip Hrgović rekao u intervjuu za Večernji TV

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

JK
jurica.kovač
17:11 29.08.2019.

A valjda će naučit evropa da srbi samo lažu.

DU
Deleted user
17:29 29.08.2019.

srbima se smije cijeli svijet

FI
fifmar
17:37 29.08.2019.

Ne znam što su uopce išli provjeravati Vuciceve izjave, gubljenje vremena, taj covjek samo zna lagati i huškati,"region" mu postao premalen sada pokušava i Nijemce uvuci u svoju prljavu igru.