MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Nijemci sportašima i svima koji idu na ZOI preporučili izbjegavanje mesa u Kini

Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
Nijemci sportašima i svima koji idu na ZOI preporučili izbjegavanje mesa u Kini
10.01.2022.
u 21:30
O alternativama mesnim proizvodima razgovarat će se s našim nutricionistima, tvrde Nijemci.
Pogledaj originalni članak

Dvadeset i pet dana prije početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, njemačka antidopinška agencija daje preporuku svojim sportašima -  kada ste u Kini, izbjegavajte jesti meso jer bi moglo biti kontaminirano i možete biti pozitivni na antidopinški test.

Nijemci strahuju da se u Kini svinje i krave hrane tvarima koja sadrže klenbuterol, anabolički steroid koji povećava tjelesnu masu, a otuda strah da bi meso ovih životinja onda moglo stvarati probleme onima koji se podvrgnu doping testu.

Nije sigurno da stvari uvijek idu ovako u Kini, tvrdi njemačka antidopinška agencija, ali kada ste u nedoumici bolje je izbjegavati. O alternativama mesnim proizvodima razgovarat će se s našim nutricionistima, tvrde Nijemci.

Zimske olimpijske igre započinju 4. veljače.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.