francuski kup

Nice ispala od trećeligaša

Foto: AFP
Nice ispala od trećeligaša
10.01.2010.
u 21:46
Momčad Marseillea nije se iskazala u dvoboju protiv amaterske družine Trelissaca, ali je ipak gostujućom pobjedom 2:0 izborila plasman u šesnaestinu finala Francuskog kupa. Isto nije pošlo za rukom nogometašima Nice.
Pogledaj originalni članak

Marseille, koji je rekorder u ovom natjecanju sa deset osvojenih naslova, pobijedio je petoligaški sastav Trelissaca golovima krlinog napadača Hatema Ben Arfe u 15. i veznog igrača Benoita Cheyroua u 74. minuti. Iako je pobijedio, Marseille svojom prezentacijom nikoga nije oduševio...

- Rezultat je jedino što se računa, važno je da smo pobijedili. Nikada ne znate što vas očekuje protiv momčadi iz nižeg ranga natjecanja – izjavio je trener Marseillea Didier Deschamps.

Za razliku od Marseillea, Nice je postala prvi prvoligaš koji se oprostio od natjecanja već u ovoj fazi, nakon poraza u gostima 2:1 kod Plabenneca, momčadi koja je pri dnu ljestvice u trećoj ligi, na pretposljednjem mjestu!

Nice je čak i povela golom Loica Remyja, a junak domaće momčadi bio je kapetan i dvostruki strijelac Jean-Michel Abiven.

Mnoge utakmice ovog vikenda u Kupu odgođene su zbog vremenskih nepogoda...

 

Francuski kup, 1/64 finala (važniji rezultati):

Trelissac – Marseille 0:2

Plabennec – Nice 2:1

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.