Pokrenuta inicijativa

Ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu!

Ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu!
26.03.2020.
u 09:38
Kratka anketa među sportskim savezima koji djeluju na području Grada Zagreba, a tako je i u drugim gradovima, pokazala je da i svi oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza
Pogledaj originalni članak

Vezano uz mjere pomoći gospodarstvu koje je donijela Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski teniski savez pokrenuo je inicijativu (prije svega prema Vladi i Središnjem uredu za šport) da se potpora odobri i određenim neprofitnim organizacijama (prije svega klubovima), kako bi se, među ostalim, sufinancirao trošak rada stručnog osoblja, osobito trenera.

– Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport, za hitni postupak donošenja mjera za očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama kao neprofitnim organizacijama.

Paketom mjera koji je već prihvaćen nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera i ostalog osoblja u sportskim klubovima registriranim kao udruge građana – stoji u tekstu inicijative koji je potpisala predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

– Tražimo da Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao nositelj potpore, u spomenute mjere uključi i stručno osoblje, prije svega trenere, te da Središnji državni ured, u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, osigura očuvanje radnih mjesta u sportu.

Jasno je da je u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa svima njima onemogućena djelatnost. Nadamo se da će Vlada što prije razmotriti naš zahtjev za očuvanje radnih mjesta i u sportu kako bi se spriječila sociološka neravnoteža – objašnjava gospođa Babić.

Kratka anketa među sportskim savezima koji djeluju na području Grada Zagreba (gimnastičkom, plivačkom, vaterpolskom, atletskom...), a tako je i u drugim gradovima, pokazala je da i svi oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza.

Zajedno ističu da ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.