Mirko Barišić

"Nema smisla više masno plaćati igrače"

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
"Nema smisla više masno plaćati igrače"
14.05.2010.
u 09:00
Žalostan sam, Hajduk će protiv Barcelone prodati 35 tisuća ulaznica, a da nama dođu Barca ili Bayern, ne bismo ih prodali ni 10 tisuća.
Pogledaj originalni članak

Ovjenčan petom uzastopnom medaljom, Dinamov predsjednik Mirko Barišić najavio je "radove u svlačionici":

– Bit će promjena, moramo neke stvari presložiti i korigirati, ali neće to biti izvanredne mjere.

U ponedjeljak je sastanak Izvršnog odbora, hoće li biti riječi o treneru?

– Ne! Pitanje trenera nije na dnevnom redu! Kruno Jurčić povest će momčad u novu sezonu, nema smisla dalje elaborirati tu konačnu odluku. Pitanje trenera za nas ne postoji...

Što je na dnevnom redu?

– Razgovarat ćemo o financijama, to je pitanje svih pitanja. Sa sponzorima se natežemo, dogovaramo i pregovaramo, nije to ništa čudno.

Hoćete li smanjiti ugovore igračima?

– Sigurno! Moramo poslovati tako da prihodima pokrivamo troškove. Najveći ugovor bit će sukladan našim mogućnostima.

Je li vas zabolio loš posjet na oproštaju sezone?

– Naravno. Ali nije to od danas ni od jučer. Zadnjih deset godina u Zagrebu se događa nešto što je teško razumljivo. U svijetu se nogomet bogato prodaje, stadioni su puni, a kod nas tuga. To je sociološko pitanje, nije to samo Dinamov problem. Tko zna, možda bismo se trebali preseliti iz Maksimira u okolicu. Možda je rješenje da se adaptira naše pomoćno igralište Hitrec-Kacijan! Ne možemo dalje u gubitke, nama svaka organizacija utakmice na ovom ruševnom stadionu donosi rashode – rekao je Barišić, kojeg je odmah rastužio Zorislav Srebrić:

– Klub mora igrati tamo gdje je prijavio licencirano igralište. Na Hitrec-Kacijanu plavi bi mogli igrati tek od sezone 2011./2012., zadovolji li to igralište uvjete.

Na kraju je Barišić rezignirano zaključio:

– Hajduk će prodati 35.000 ulaznica kad im dođe Barcelona! A da nama dođu Barca ili Bayern, ne bismo prodali više od 10.000 ulaznica...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr