Bruno Petković

'Ne znam jesu li u Viktoriji proučavali moje škarice, zabio sam ih samo dvaput'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Bruno Petković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Bruno Petković
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Bruno Petković.
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Bruno Petković.
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Bruno Petković.
13.02.2019.
u 07:15
Koliko znamo, puno je onih koji su krenuli na put premda nemaju ulaznice za tu prvu utakmicu u Češkoj, tako da će Dinamovih navijača biti i u gradu
Pogledaj originalni članak

Bruno Petković ljetos je došao u Dinamo, već su pripreme bile pri kraju kad je trener Nenad Bjelica tražio da mu se dovede još jedan napadač. Jer, Armin Hodžić je odlazio i Bjelica nije želio ostati samo na dvojici Marija, Gavranoviću i Budimiru.

Ove je zime, pak, otišao i Budimir, u međuvremenu stigao je i Komnen Andrić, ozlijedio se Mario Gavranović i Bruno Petković postao je prva špica, čini se, prvo Bjeličino rješenje za veliku utakmicu protiv Viktorije iz Plzenja u četvrtak u Češkoj.

S Andrićem dobra suradnja

Tog napadača pitali smo je li spreman za golove u Češkoj.

– Neću reći da sam spreman za golove, ali sam spreman za predstavu na maksimalnoj razini – kaže Petković.

Kako još uvijek gol u gostima vrijedi jako puno, dok se to pravilo ne ukine, bilo bi plavima važno zabiti Viktoriji u prvoj utakmici.

– Nemamo postavljen nekakav rezultatski cilj, idemo odraditi utakmicu bez kalkuliranja i gađanja rezultata.

Iza vas je dobra polusezona, no sad ste i odradili pune pripreme s plavima, koliko vam je to pomoglo?

– Sa svakim danom koji provedem s momčadi osjećam se bolje, bolje uklopljen, postajemo homogeniji kao momčad. Svakim smo treningom sve kompaktniji. A moja bi forma trebala biti sve bolja.

>> Pogledajte redove na Maksimiru za ulaznice za utakmicu Dinama i Viktorije Plzen

Jeste li proučavali stopere Viktorije, navodno im je to malo slabiji dio momčadi?

– Iskreno, nisam još, no naš stručni stožer pripremio nam je dosta videomaterijala i do utakmice imat ću vremena pripremiti se. Dosad sam uvijek bio fokusiran na to što ja trebam raditi, a ne na to da se nekome prilagođavam. Iako, sigurno će mi treneri dati nekoliko smjernica i ukazati na slabije točke suparnika – kaže Petković.

No, sigurno će i Česi proučavati plave, pa tako i Brunu Petkovića, možda i njegove škarice?

– Sumnjam da će proučavati škarice, jer toliko smo različitih golova zabili, a škarice su bile samo dvaput. Ne znam jesu li proučavali moje škarice, a iskreno, to što su i proučavali baš me previše i ne zanima.

Dinamo je pred velikom utakmicom, možda i najvećem u zadnje vrijeme, jeste li mogli, kad ste došli, zamisliti da ćete biti prva špica u takvoj utakmici?

– Nisam tako razmišljao, ali svatko tko nešto radi, tko se trudi, nešto i očekuje ili priželjkuje. Ta je utakmica jedna od onih u kojima možeš pokazati da vrijediš u kojima sav taj uloženi trud trebaš naplatiti.

Sad ste dobili novog konkurenta za mjesto središnjeg napadača, Komnena Andrića. Kakav je dojam ostavio?

– Jako je dobar igrač, klasična devetka, igrač koji zna zabiti gol. Jako se dobro kreće, jako je dobar i fizički i tehnički. Odličan je igrač s kojim ću moći dobro surađivati, budemo li igrali zajedno. Može sve utakmice odigrati na jako visokoj razini – zaključio je Petković prije odlaska u Prag i Plzenj gdje će čekati sutrašnju utakmicu s Viktorijom u kojoj će plavi nastojati postići pozitivan rezultat kako bi potom u Maksimiru, tjedan dana kasnije, lakše izborili i ulazak u osminu finala Europske lige.

Upozorenja iz Dinama

I to će biti spektakl, jer ulaznice za taj uzvratni susret nestaju. Nema više ulaznica ni za obje etaže zapadne tribine, ni za istočnu tribinu, ostalo je samo još nešto ulaznica za sjevernu tribinu, ali očito ni te ulaznice neće dočekati redovitu prodaju na dan utakmice.

Ulaznice za utakmicu u Plzenju odavno su prodane, tih malo više od 600 ulaznica koliko je namijenjeno navijačima plavih planulo je odavno. Iz Dinama upozoravaju da navijači plavih ne kupuju ulaznice koje su namijenjene češkim navijačima jer će se na ulazima kontrolirati dokumenti. Iako, koliko znamo, puno je onih koji su krenuli na put premda nemaju ulaznice za tu prvu utakmicu u Češkoj, tako da će Dinamovih navijača biti i u gradu.

>> Pogledajte kako navijači Dinama u redu čekaju ulaznice za Dinamo - Viktoria 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.