SAMMIR:

Ne pratim Dinamo, taj klub me ne zanima previše

Foto: Reuters/PIXSELL
Ne pratim Dinamo, taj klub me ne zanima previše
22.10.2014.
u 09:33
Otkrio je veznjak Getafea i da ga Niko Kovač nakon Svjetskog prvenstva nije nazvao
Pogledaj originalni članak

Bljesnuo je Sammir (27) poput kometa! U senzacionalnoj pobjedi Getafea na gostovanju kod Real Sociedada (2:1, pogoci u 90. i 94. minuti) bivši dinamovac briljantno je asistirao strijelcu Yodi za drugi gol. Dodavanje nakon kojega je suigrač mogao poentirati zavezanih očiju.

Stalno sam svjež

– Kakve su reakcije? Sretni smo svi zbog pobjede, ja posebno jer sam dobro odigrao. Tako i treba biti – kaže Sammir, čija je asistencija dignula Getafe na deseto mjesto Primere.

Brazilac s hrvatskom putovnicom odnedavno ima novu ulogu kod trenera Contre, igra špicu.

– Nije mi u San Sebastianu bilo prvi put, igrao sam špicu i protiv Malage. Dobro mi ide, ne moram se puno trošiti, vratim se po loptu i razigravam. Odgovara mi, stalno sam svjež – nastavlja Sammir.

Vježbate li dodatno s privatnim trenerom Dadićem?

– Radim stalno na fizičkoj snazi. Trener mi iz Zagreba dolazi povremeno, a iz Zagreba šalje program vježbi – dodaje Sammir.

Kakvi ste izvan travnjaka?

– To je moja stvar. Pitajte me o nogometu, ne o tome...

Čujete li se ikada s Nikom Kovačem? Prije SP-a redovito ste razgovarali.

– Nije me nazvao nakon SP-a. Je li mi žao? Ma nije, igram za sebe, trudim se, nastojim biti bolji u svakoj utakmici. Pa ako dođe poziv, super, veselit će me.

U studenome igramo protiv Argentine. Motivira li vas ta utakmica?

– Motivira me svaka utakmica reprezentacije. Mogu se samo nadati da ću nastaviti dobro igrati i da će izbornik to vidjeti.

S kim ste bili bliži u Dinamu, s Modrićem ili Lovrenom?

– Ne znam... Liverpool ili Real? Ma nek' njih dvojica igraju, a ja sam za dobar nogomet.

Real Madrid ili Barcelona, prognoza Clasica?

– Real će doći spremniji, više zabija, favorit je. Inače, meni se više sviđa nogomet koji igra Barcelona.

Bit ćete u subotu na Bernabeuu?

– Mi igramo u nedjelju i, ne budemo li išli u karantenu, ići ću svakako na utakmicu. Kako ću nabaviti ulaznicu? Imam svoje ljude, neće biti problem...

U nedjelju protiv Mandže

Red Bull Salzburg – Dinamo? U vaše vrijeme Dinamo je ispao...

– Ne pratim Dinamo, ne gledam. Samo čitam što se piše u medijima, iskreno, i ne zanima me previše taj klub – zaključio je Sammir.

Ove sezone odigrao je osam utakmica za Getafe. Jedan je pogodak zabio, jednom asistirao. Igra kao u najboljim danima. A u nedjelju mu dolaze Mandžo i Atletico...

>> Sammir asistirao u pobjedi Getafea u San Sebastianu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr