Tenis

Nakon što je prošao kvalifikacije, Ćorić u 1. kolu US Opena ide na Rosola

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Nakon što je prošao kvalifikacije, Ćorić u 1. kolu US Opena ide na Rosola
23.08.2014.
u 23:43
Mirjana Lučić (32) u prvom će kolu igrati protiv Maguruze (20)
Pogledaj originalni članak

Nakon što su prošli kvalifikacije, Borna Ćorić i Mirjana Lučić-Baroni saznali su i suparnike u prvom kolu glavnog turnira US Opena. Za prvu pobjedu na jednom Grand Slam turniru 17-godišnji Ćorić će se pokušati izboriti u srazu s 12 godina starijim češkim tenisačem Lukašom Rosolom, 33. igračem svijeta. Rosol je igrao finale turnira u Winston-Salemu i mogao bi biti umoran, a naš Borna zna zgrabiti i najmanju priliku.

Da bi otišla korak dalje nego lani, kada je također kroz kvalifikacije došla do glavnog turnira i potom ispala u prvom kolu, Mikica (32) bi trebala pobijediti 12 godina mlađu Španjolku Garbine Muguruzu, 26. tenisačicu svijeta. Lučić je dva puta igrala u trećem kolu US Opena, ali bilo je to na samim počecima njezine profesionalne karijere. Godine 1997. zaustavila ju je Jana Novotna a godinu dana kasnije Steffi Graf.

Tenis se igra i izvan US Opena. Braća Ivan i Matej Sabanov osvojili su u paru Futures u Novom Sadu, pobijedivši u finalu srpsku kombinaciju Petrović/Vučić sa 6:3, 3:6, 10:6. Sličan turnir, ali u Vinkovcima, osvojile su Jana Fett i Adrijana Lekaj, u finalu su bile bolje od Mađarica Barzo i Bukte sa 6:3, 7:5. U završnom meču nešto jačeg turnira u St. Peterburgu Ema Mikulčić poražena je od Turkinje Ozgen sa 1:6, 5:7.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.