"MOŽE PRIVUĆI PUBLIKU"

Nakon poruka da će se potući na ulici, čini se da bi se borba Hrgovića i Babića ipak mogla dogoditi

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Nakon poruka da će se potući na ulici, čini se da bi se borba Hrgovića i Babića ipak mogla dogoditi
11.01.2022.
u 20:28
- Ne želim tom idiotu dati priliku da dođe do novca. Borio bih se protiv njega jedino pod uvjetom da pobjednik nosi sve....Drugi scenarij je da ga prebijem na ulici. Ako je on spreman na borbu gdje bi pobjedniku pripalo sve, to mi je u redu - kazao je za Intu Boxing Hrgović koji nije trebao dugo čekati na odgovor svog "smrtnog neprijatelja" Babića
Pogledaj originalni članak

Međusobna netrpeljivost dvojice najpoznatijih hrvatskih boksača sve je češće tema razgovora među sportskim fanovima. A Filip Hrgović i Alen Babić toliko se mrze da su spremni i potući se na ulici, ako se kojim slučajem sretnu.

Neka pobjedniku ide sve
- Ne želim tom idiotu dati priliku da dođe do novca. Borio bih se protiv njega jedino pod uvjetom da pobjednik nosi sve....Drugi scenarij je da ga prebijem na ulici. Ako je on spreman na borbu gdje bi pobjedniku pripalo sve, to mi je u redu - kazao je za Intu Boxing Hrgović koji nije trebao dugo čekati na odgovor svog "smrtnog neprijatelja" Babića u istom mediju:

- Zbog tog intervjua, razbit ću mu facu kad ga sretnem na ulici... Jednom smo se sreli, u nekom restoranu, i ne mogu vam opisati koliko se usrao. Lagano sam ga primio za testise kazavši mu "hajde, pričaj sada ti govnaru" na što je on odgovorio sa "zašto tako pričaš"... Ubio bih ga za dvije sekunde, rastrgao bih mu grkljan...

U svom nastupu Babić je priznao ovo:

- On je bolji boksač, ali ja sam bolji borac. Neću stajati ispred njega i boksati s distance. Cijelo vrijeme moja će glava biti na njegovim prsima. Neću boksati s njim, ja ću ga prebiti.

Ovakva količina "trash talka" preduvjet je za veliko zanimanje za međusobni meč koji, čini se, sada pomalo intrigira i Hrgovićev tim. A može se to naslutiti i iz izjave njegova promotora Nissea Sauerlanda koji je za Večernji list rekao:

- Ne bi se trebali boriti na ulici kada mogu zaraditi novac u ringu. Sviđa mi se ideja da pobjedniku pripadne sve i to bi bila sjajna priča. I to je borba koja se mora dogoditi i koja može privući puno publiciteta. Ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, jer puno ljudi o tome priča.

Kad smo već kod potencijalne "šore" na ulici, koja bi dodatno podigla zanimanje za njihov sportski sraz, navest ćemo neke primjere boksača koji su se doista potukli izvan ringa.

Najpoznatiji je slučaj, a čiji drugi, onaj Mikea Tysona koji se 1988. na ulici Harlemu potukao s Mitchom Greenom koji je nakon toga gromovitog lijevog aperkata morao na šivanje ispod lijevog oka. Priča kaže da se okršaj dogodio u sitne sate, oko 4:30 iza ponoći, što baš i nije termin u kojem biste apsolutnog prvaka svijeta očekivali vidjeti u borbi. Inače, njih dvojica su se dvije godine prije susrela u ringu i Tyson je tu borbu dobio na bodove.

Tyson je svojedobno nasrnuo na Lennox Lewisa, za vrijeme promotivne presice, pri čemu se ispriječio Lewisov tjelohranitelj Anthony Pitts koji je završio na podu. Vidjevši to, Lewis je uzvratio desnicom što je bila intrigantna "predigra" za njihov meč u Memphisu kojeg je Lewis dobio nokautom u osmoj rundi..

Holmes se tukao na parkingu

Još jedan svjetski prvak potukao se sa svojim sportskim protivnikom izvan ringa, a bio je to Larry Holmes koji je, nakon verbalne tirade, odlučio Trevora Berbicka "naučiti pameti" pa ga je umlatio na parkingu jednog newyorškog hotela.
Zapamćena je i makljaža dvojice britanskih teškaša Chisore i Hayea. Nakon što su poletjele šake, ali čaše i jedan tronožac, Chisora je cijelu svađu podigao na razinu prijetnje ubojstvom:

- Kunem ti se Bogom, Davide, ja ću te upucati. Pet mjeseci kasnije njih dvojica susrela su se u ringu, a Haye je nokautirao Chisoru u petoj rundi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
21:36 11.01.2022.

Babic s Hrgom ima sanse samo na ulici i on to zna. A sto se tice ovih drugih primjera suparnistva mozda je najbolje da se primijeni model opisan u zadnjem primjeru tj. da se s obracuna sakama prijede u visu fazu : obracun vatrenim oruzjem...jer ako protivnika ne mozes pobijediti u ringu po pravilima sporta o kojem govorimo red je da ti se pruzi prilika da ga pobijedis u dvoboju pistoljima u pola 4 ujutro, zar ne? Rezervna varijanta : kastracija...

Avatar xilandar
xilandar
23:45 11.01.2022.

hrga ceka da Babic napuni 50

IV
Ivica079
07:01 12.01.2022.

Hrgović je gospodin. A i odlično boksa, mislim da bi Babić dobio dobre batine.