ŠPANJOLKE BOLJE 3:2

Nakon drame protiv Španjolske Hrvatska se vraća kući

Foto: Pixsell
Nakon drame protiv Španjolske Hrvatska se vraća kući
27.09.2009.
u 22:37
Hrvatske odbojkašice završile su svoj put na Europskom prvenstvu u Poljskoj već nakon prvog kruga natjecanja. U 3. kolu skupine A naša je reprezentacija u Lodzu izgubila od Španjolske s 3-2.
Pogledaj originalni članak

Nakon dva uvjerljiva poraza od Nizozemske i Poljske, izabranice Miroslava Aksentijevića u nedjelju su se ipak probudile i odlično krenule u odlučujući meč za treće mjesto u skupini i plasman u drugi krug natjecanja.

Bez problema su osvojile prvi set, odlično su otvorile i drugi, vodile s 18-15, ali tada je uslijedio pad. Španjolke su napravile preokret što se pokazalo možda i odlučujućim trenutkom meča. Hrvatice su u tom trenutku potonule i bez velikog otpora prepustile suparnicama i sljedeći set.

U četvrtom su se ipak trgnule i odlično odigranom završnicom osigurale odlučujući peti set. Slično se protiv istih suparnica dogodilo i na nedavnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tada je Aksentijevićevim djevojkama peti set bio sretan i odveo ih u Japan, no ovaj put ih je vratio u Hrvatsku.

Naše su odbojkašice tako Europsko prvenstvo zaključile na jednaki način kao i ono prije dvije godine u Belgiji i Luksemburgu - s tri poraza u prvome krugu natjecanja.

EP odbojkašica, 3. kolo, A skupina:

Hrvatska – Španjolska 2-3 (25-15, 22-25, 15-25, 25-22, 13-15)

Poljska – Nizozemska 0-3

Redoslijed: Nizozemska 6, Poljska 5, Španjolska 4, Hrvatska 3

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.