Odbojka

Nakon Brazilca, Hrvatsku na putu do Rija vodit će Srbin Aksentijević

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Nakon Brazilca, Hrvatsku na putu do Rija vodit će Srbin Aksentijević
26.11.2015.
u 16:20
Mjesto pomoćnika ponuđeno je Edi Kleinu, treneru mladostašica, ali on je to odbio. Bilo je – ili ću biti prvi trener ili nikako...
Pogledaj originalni članak

Angelo Vercesi više nije izbornik ženske odbojkaške reprezentacije. Brazilski stručnjak nije opravdao očekivanja čelnika saveza na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska ispala odmah u prvom krugu. Angelo je želio Hrvatsku odvesti na Olimpijske igre u rodni Brazil, ali ta mu se želja neće ispuniti.

Novi izbornik bit će ponovno stranac. Ovoga puta Srbin – Miroslav Aksentijević. On je već jednom bio izbornik hrvatskih odbojkašica, u vrijeme kada je Ante Baković bio predsjednik Saveza. Hrvatsku je odveo na Svjetsko prvenstvo u Japan 2010. U skupini smo senzacionalno pobijedili Kubu (3:0), ali nam ni pobjeda protiv Kazahstana (3:0) nije bila dovoljna za prolazak dalje. U krugu s Tajlandom i Kubom imali smo najslabiji set-količnik. Nakon Svjetskog prvenstva naslijedila ga je Irina Kirilova koja se nije dugo zadržala na klupi Hrvatske.

Aksentijević je u posljednje vrijeme radio u Emiratima i Rumunjskoj i spremno se odazvao pozivu našeg saveza. Prvi su cilj kvalifikacije za odlazak na OI u siječnju 2016.

>> Maja Poljak: Šteta zbog poraza, ali idemo u kvalifikacije za Rio

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZO
zorica67
17:07 26.11.2015.

najbitnije je odabrati prave ljude...aksentijevic je potvrdjivao reputaciju

ZO
zorica67
17:07 26.11.2015.

najbitnije je odabrati prave ljude...aksentijevic je potvrdjivao reputaciju

OR
@orlando
19:51 26.11.2015.

Aksentijevic, poznatiji kao Kremić.