Juniorska regionalna liga

Najmlađi na terenu: Sjajni Roko Prkačin vodio Cibonu do naslova protiv Crvene zvezde

Foto: Krunoslav Gruicic
Juniorska regionalna liga
Foto: Krunoslav Gruicic
Juniorska regionalna liga
Foto: Krunoslav Gruicic
Juniorska regionalna liga
07.04.2019.
u 18:14
Za najboljeg igrača turnira proglašen je najmlađi igrač na parketu Roko Prkačin koji je finale obilježio sa 23 koša, 8 skokova i 6 asistencija, a finale je obilježio i Rašić sa sedam trica
Pogledaj originalni članak

Ne ispuštajući vodstvo od prve minute finala, juniori Cibone pobijedili su favorizirane vršnjake iz Crvene zvezde (73:68) i tako osvojili naslov prvaka ABA lige (U-19).

Nakon što su u 28. minuti imali čak "plus 16" (63:47), štićenici trenera Ivana Jurana dozvolili su zvezdašima da im se približe, ponajprije radi premorenosti ključnih igrača Cibone, ali ne toliko da bi im onemogućili završno slavlje.

Za vukove najviše je zabio branič Sandro Rašić (25 koševa, sedam trica), a najkorisniji kod pobjednika bio je 16-godišnji Roko Prkačin (23 koša, 8 skokova, 6 asistencija) koji je uz blistavu partiju u polufinalu protiv Cedevite (26 koševa, 14 skokova) zaslužio da bude proglašen i za najboljeg igrača (MVP) turnira. Premda najmlađi igrač na terenu, Prkačin je bio igrač koji ne samo da plijeni pažnju svojim potezima, već i suigrače čini boljima. Istinski igrački vođa.

Pored Prkačina, u najbolju petorku turnira izabran je i sjajni šuter Rašić, a dvoznamenkast kod Zagrepčana bio je još i Dino Bistrović (10), talentirani razigravač Lovro Gnjidić imao je šest asistencija, a 215 cm visoki Danko Branković upisao je četiri koša, osam skokova i tri asista. Igrali su još ljevoruki i vižljasti Porobić (6 koševa), 17-godišnji razigravač Paponja (3 koša) i Cvitanović, a u igru nisu ulazili Škara, Majcunić, Buljević i Kalajžić.

Komplimente zaslužuje i trener Ivan Juran koji je odlično vodio utakmice, a u vrijeme najvećeg naleta zvezdaša znao je, mudrim pedagoškim nastupom, smiriti svoje štićenike.

>>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar rubinet
rubinet
19:18 07.04.2019.

Sve čestitke.

Avatar Diavolo
Diavolo
08:48 08.04.2019.

Jel zna tko di se igralo?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:09 08.04.2019.

Bravo Roko