POBJEDA BOSTONA

Najbolja momčad NBA lige doživjela debakl kod kuće, izgubila s 41 razlike

Foto: Kelley L Cox/REUTERS
Najbolja momčad NBA lige doživjela debakl kod kuće, izgubila s 41 razlike
31.03.2023.
u 09:21
Boston je u velikom derbiju Istoka kao gost deklasirao Milwaukee sa 140-99, dok je New Orleans na gostovanju porazio vodeću momčad Zapada Denver sa 107-88.
Pogledaj originalni članak

Na programu NBA lige bile su tek dvije utakmice. Boston je u velikom derbiju Istoka kao gost deklasirao Milwaukee sa 140-99, dok je New Orleans na gostovanju porazio vodeću momčad Zapada Denver sa 107-88. Gledatelji su u Fiserv Forumu imali prilike gledati dvije vodeće momčadi Istoka, ali i dvije momčad s najboljim skorom u NBA. I posve sigurno nisu očekivali takav rasplet.

Boston je deklasirao Milwaukee sa 41 košem razlike, no Bucksima ostaje utjeha kako su i dalje vodeća momčad na Istoku i vrlo vjerojatno to će i ostati do početka doigravanja. Pet utakmica do kraja prvog dijela sezone Milwaukee (55-22) ima dvije utakmice prednosti ispred Bostona (53-24).

Međutim, Boston im je poslao jasnu poruku. Celtici su bili razigrani, rastrčani i efikasni.

Domaćin je sredinom prve četvrtine vodio sa 21-20, ali je Boston dominirao do kraja poluvremena. Prvi period igre Celticsi su dobili 34-26, a već na poluvremenu su imali 75-47. Treću četvrtinu su dobili sa 39-27, pa je zadnji period bio tek odrađivanje posla.

Jayson Tatum je predvodio Boston sa 40 koševa pri čemu je zabio osam trica iz 10 pokušaja. Imao je i osam skokova. Jaylen Brown je dodao 30 koševa, pet skokova i pet asistencija, a Al Horford 14 koševa.

"Željeli smo biti agresivni i igrati dobru košarku. I mislim da smo uspjeli. Premda ova pobjeda ne znači puno," kazao je Brown.

"Želimo sezonu završiti jaki i vidjeti što će se dogoditi," dodao je.

Kod domaćina najefikasniji su bili Giannis Antetokounmpo sa 24 koša i sedam skokova za 25 minuta. Khris Middleton je dodao 13, a Bobby Portis 13 koševa uz 10 skokova. Nakon što je postigao 51 koš protiv Indiane u srijedu, Jrue Holidayy je protiv Bostona ostao na skromnih šest poena.

"Ako niste usredotočeni i ne igrate čvrsto, oni će vas šutnuti. Jednostavno je to. Ako ćemo igrati na isti način, imat ćemo isti rezultat. Moramo imati malo ponosa," kazao je Antetokounmpo.

I u drugom susretu večeri slavili su gosti. New Orleans Pelicansi su u Denveru porazili Nuggetse sa 107-88.

Bila je to 39. pobjeda Pelicanesa koji drže sedmo mjesto na Zapadu, dok je Denver upisao 25. poraz, ali je i dalje na vrhu Zapada.

Goste je predvodio Brandon Ingram upisavši treći "triple-double" ove sezone. Ovoga puta imao je 31 koš, 11 skokova i 10 asistencija. CJ McCollum je ubacio 23 koša, dok je Jonas Valanciunas imao 15 koševa i 12 skokova.

Kod Denvera, koji je bio bez Nikole Jokića zbog problema s tetivom, najefikasniji su bili Jamal Murray sa 21 košem, te Bruce Brown sa 19 koševa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.