NAJSKUPLJI SPORTSKI KOMAD

Nadmašena sva očekivanja: Dres Michaela Jordana prodan za nevjerojatan iznos

Foto: Reuters/Pixsell
Nadmašena sva očekivanja: Dres Michaela Jordana prodan za nevjerojatan iznos
15.09.2022.
u 23:37
Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivanja.
Pogledaj originalni članak

Dres legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijuna dolara na aukciji u četvrtka, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti.

Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argentinskog nogometnog majstora Diega Maradone u kojem je postigao pogodak "Božjom rukom" prodan za 9.3 milijuna dolara.

"U tjednima otkako smo najavili aukciju, osjetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta, već i kolekcionara koji su željni posjedovati rijedak komad povijesti," rekao je Brahm Wachter, Sotheby'sov voditelj Streetweara i modernog kolekcionarstva.

"Još jednom, današnji rekordni rezultat učvršćuje Michaela Jordana kao neospornog G.O.A.T-a, dokazujući da su njegovo ime i neusporediva ostavština jednako relevantni kao što su bili prije gotovo 25 godina," dodao je.

Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivanja.

Chicago Bullsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Jordanom pobijedili Utah Jazz sa 4-2 osvojivši šesti naslov prvaka. 

>> Roger Federer objavio kraj karijere

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.