PAVIĆ I SOARES U POLUFINALU

Nadal u polufinalu Pariza, Schwartzman osmi putnik za London

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Nadal u polufinalu Pariza, Schwartzman osmi putnik za London
06.11.2020.
u 22:40
Nadal će se za svoje drugo finale u Bercyju boriti protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Nijemac Alexander Zverev i Švicarac Stan Wawrinka.
Pogledaj originalni članak

Drugi tenisač svijeta Rafael Nadal po peti je put u karijeri izborio mjesto u polufinalu pariškog turnira Masters 1000 serije pobijedivši u španjolskom četvrtfinalnom obračunu Pabla Carreno-Bustu (ATP - 15.) sa 4-6, 7-5, 6-1. Nadalovom pobjedom je Argentinac Diego Schwartzman, unatoč današnjem porazu 3-6, 1-6 od Rusa Danila Medvjedeva, postao posljednjim, osmim putnikom na ATP Finale u londonskoj O2 Areni. Argentinskom tenisaču će to biti prvi nastup na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta.

Nadal će se za svoje drugo finale u Bercyju boriti protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Nijemac Alexander Zverev i Švicarac Stan Wawrinka.

Prvi polufinalni par čine Rus Danil Medvjedev (ATP - 5.) i Kanađanin Miloš Raonić  (ATP - 17.) koji je u četvrtfinalu ndaigrao posljednjeg domaćeg predstavnika Uga Humberta (ATP - 34.) sa 6-3, 3-6, 7-6 (7) spasivši dvije meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'.

ATP Pariz - četvrtfinale

  • Rafael Nadal (Špa/1) - Pablo Carreno-Busta (Špa/9) 4-6, 7-5, 6-1
  • Danil Medvjedev (Rus/3) - Diego Schwartzman (Arg/6) 6-3, 6-1
  • Miloš Raonić (Kan/10) - Ugo Humbert (Fra) 6-3, 3-6, 7-6 (7)

Splićanin Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares plasirali su se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu, gdje su u petak u četvrtfinalu nadigrali Zagrepčanina Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa sa 6-1, 7-6 (4). Bila je to repriza finala US Opena i nova pobjeda hrvatsko-brazilskog para.

Pavić i Soares će za mjesto u finalu igrati protiv Austrijanca Juergena Melzera i Francuza Edourda Roger-Vasselina koji su sa 6-0, 7-6 (6) nadigrali Indijca Bopannu i Austrijanca Maracha. Bez obzira na poraz, Mektić i Koolhof su plasmanom u četvrtfinale pariškog Mastersa izborili mjesto među osam najboljih svjetskih parova koji će zaigrati na ATP Finalu u londonskoj O2 Areni te se pridružili Paviću i Soaresu koji su se među prvima kvalificirali.

Pobjednici US Opena i finalisti Roland Garrosa plasmanom u pariško finale mogu preuzeti vodeću poziciju u utrci za London, odnosno po broju bodova osvojenih u ovoj godini.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.