ZA MANJE OD pet MJESECI

Na ZOI putuje 25 Hrvata?

Foto: Reuters
Na ZOI putuje 25 Hrvata?
23.09.2009.
u 12:32
Do početka Zimskih olimpijskih igara "Vancouver 2010." (12. - 28. veljače 2010.) ostalo je manje od pet mjeseci, a pripreme stručnih službi Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) u punom su jeku.
Pogledaj originalni članak

Na osnovi postignutih rezultata na prethodnim igrama te analize mogućih dosega hrvatskih sportaša, procjena je da bi na ZOI 2010. moglo nastupiti oko 29 sportaša u četiri sporta, odnosno osam sportskih grana (biatlon, bob, skeleton, sanjkanje, umjetničko klizanje, alpsko skijanje, skijaško trčanje i brzo klizanje).

Trenutačno se u olimpijskom programu ZOI Vancouver nalazi 25 sportaša razvrstanih u tri kategorije (pet je potencijalnih A olimpijskih kandidata, tri su potencijalna B i 17 je sportaša potencijalnih C olimpijskih kandidata).

Sportski objekti na zimskim olimpijskim igrama nalaze se u gradu Richmondu, Vancouveru i skijaškom, planinskom centru Whistleru. Na programu igara nalazi se sedam sportova, 15 sportskih grana i 84 sportske discipline.

U Vancouveru će se održati natjecanja u curlingu, umjetničkom klizanju, brzinskom klizanju na kratkim stazama te hokeju na ledu. U Richmondu će se održavati natjecanja u brzinskom klizanju, a snowboard i skijanje slobodnim stilom bit će na planini Cypress u West Vancouveru.

Nama najinteresantnija natjecanja odvijat će se na planini Whistler, udaljenoj od Vancouvera dva sata vožnje (alpsko skijanje, biatlon, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija – skokovi i skijaško trčanje, bob, sanjkanje i skeleton).

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TE
tepčin
11:22 28.10.2009.

Ako je po reultatima, a ne za provod, tada bi samo alpinci mogli biti uzeti u obzir! Jer, moramo misliti i na recesiju!