NIKO KOVAČ:

Na papiru smo mi i Italija broj jedan i dva, ali na papiru svašta piše

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Na papiru smo mi i Italija broj jedan i dva, ali na papiru svašta piše
03.09.2014.
u 19:36
– U nekim smo segmentima napredovali, ali moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije – kaže Kovač.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nacionalna selekcija odlično je primljena u Istri, a Pula iščekuje prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Cipra, koju je najavio šef stručnog stožera Niko Kovač.

– Dat ćemo priliku onima koji su tek došli u reprezentaciju – ne svima jer imamo mogućnost za samo šest zamjena. Neka osjete kako je nositi dres Hrvatske, to je nešto posebno i nije baš jednostavno. Ujedno ćemo pokušavati uigravati ponešto za Maltu, ono što radimo od studenoga prošle godine i što smo nastavili tijekom zadnja dva do tri dana – rekao je.

Otkrio je i koliko će se hrvatska igra razlikovati od one prikazane na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

– Rekli smo da ćemo nešto promijeniti, u nekim smo segmentima napredovali, ali moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije. Nadam se da ćemo se nametnuti te diktirati tempo i događanja na terenu. Probat ćemo stvoriti što više prilika, kako bismo povećali vjerojatnost da ćemo postići pogodak. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati protiv suparnika koji će se više braniti – odgovorio je Niko Kovač.

Kao i uvijek, nešto će se pitati i protivnika, a Cipar se ne smije smatrati lakim zalogajem.

– Cipar je sigurno jači od Malte, imaju klub u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Otežat će nam utakmicu, ali nadam se da će moji igrači pokazati pravo lice. Očekujem pobjedu te lijep i atraktivan nogomet. Našu pojedinačnu klasu moramo ujediniti u cjelinu, u momčad – prokomentirao je izbornik.

Zadnji će trening Hrvatske zbog manjih zdravstvenih problema propustiti Nikica Jelavić, a moguće je da udarna postava protiv Cipra bude i udarna postava za Maltu u utorak u Zagrebu, ako sve bude funkcioniralo prema Kovačevim željama. Sve ovisi i o zdravlju, naglasio je izbornik i još jednom ponovio da skupinu ne treba shvatiti olako:

– Poštujem svakog protivnika, ali trebamo ih pobijediti na terenu, a ne kroz priče. Bit će teško i protiv jedne Bugarske, primjerice. Na papiru može svašta pisati, mi i Italija jesmo broj jedan i broj dva, ali istina uvijek leži na terenu.

>> Ćiro: Vatreni nisu bili nespremni, za sve je kriv Šuker

>> Kovač: Na SP-u smo podbacili u trkačkom dijelu, bili smo tek 22.!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

TE
tehnic
11:26 04.09.2014.

Čovjek sve više iritira sa svojim izjavama! A bome i sa svojim ponašanjem i vođenjem repke!

SV
sven222
11:37 04.09.2014.

do kad će ovaj prodavati maglu??!! nakon izjave da je problem da nam igrači slabo trče a ti isti igrači u svojim klubovima su među boljima treba se pokriti ušima...pa svi hoće biti pametniji nego što jesu pa nam pričaju nekakve pričice...kriv si za neuspjeh u Brazilu i na žalost dali su ti da se učiš i da se usavršiš za trenera jer trener nisi ni bio...dokle će naša repka biti pokus za vježbanje???????

JE
JediniMrva
07:45 04.09.2014.

Joj Niko previše filozofije od jednog rudara, apremalo nogometa. Ništa od ovoga, ako se i plasiramo (bila bi sramota da ne, jer bi se u ovom sustavu natjecanja moj ulaz plasirao, skupinu opet nećemo proći potpisujem danas.