Andy Hug

Na današnji dan prije 15 godina K-1 je izgubio jednog od najvećih boraca

Foto: Youtube Screenshot
Na današnji dan prije 15 godina K-1 je izgubio jednog od najvećih boraca
24.08.2015.
u 17:30
24. kolovoza 2000. u Tokiju od leukemije preminuo je Andy Hug.
Pogledaj originalni članak

Na današnji dan prije 15 godina K-1 je izgubio jednog od svojih najvećih boraca svih vremena - Andyja HugaTelevizija Fuji uživo je izvijestila o smrti iz sveučilišne bolnice u Tokiju, a Peter Aerts koji se u to vrijeme nalazio u bolnici na tretmanu leđa slomio se u suzama kada je čuo vijest, piše Croring.

Hug je imao 35 godina kada je preminuo. Iza sebe je ostavio veliko naslijeđe počevši s kyokushinkai i seidokaikan karateom.

Za K-1 je debitirao u studenom 1993. kada je na priredbi u Tokiju koja se zvala Andy's Glove krošeom nokautirao Ryujija Murakamija. Nastupio je i na prvoj završnici K-1 Grand Prixa 1993. i u karate meču pobijedio kasnije vrlo poznatog suca Nobuakija Kakudu. U svojoj trećoj borbi za legendarnu japansku promocijujednoglasnom odlukom pobijedio je prvog pobjednika K-1 Grand Prixa Branka Cikatića.

U svom drugom nastupu na završnom turniru 1996. stigao je do naslova pobjednika K-1 Grand Prixa nokautiravši sjajnim potezom, low kickom iz okreta Mikea Bernarda. U polufinalu je nakon dvije dodatne runde podijeljenom odlukom pobijedio Ernesta Hoosta.

 

'Tetsujin' je u finalu najprestižnijeg kick boks turnira u povijesti bio i sljedeće dvije godine. Nakon što je 1997. eliminirao Masaakija Satakea i Petera Aertsa, Ernesto Hoost osvetio mu se u finalu. Godinu potom Peter Aerts zaustavio ga je na putu do osvajanja drugog naslova.

Osim K-1 naslova, Hug je nosio i pojas WMTC Muay Thai prvaka koji je osvojio protiv Stana 'The Mana' Longinidisa, i WKA prvaka. U svojoj pretposljednjoj borbi, 3. lipnja 2000. u Zurichu Hug je obranio WKA naslov protiv Mirka Filipovića.

Švicarac se su ringu posljednji put našao samo 43 dana prije svoje smrti. 7. srpnja u Sendaiju je nokautirao Nobua Hayashija.

>>Cro Cop: Nisam više mogao čekati borbu, želim što prije u ring

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.