Zovite Muldera i Scully

Možete li objasniti ovaj misterij? Čitav internet traga za logičnim objašnjenjem

Foto: Screenshot
Možete li objasniti ovaj misterij? Čitav internet traga za logičnim objašnjenjem
17.07.2019.
u 10:44
Vjetar, fizika, duhovi...?
Pogledaj originalni članak

Ako ste mislili da ste vidjeli baš sve na nogometnim terenima, eto jednog prizora koji će to opovrgnuti. Zabilježen je tijekom dvoboja između brazilskih klubova Chapecoensea i Atletico Mineira u ponedjeljak, a prikazuje let lopte kakav ne pamtimo.

Misteriozan detalj uočen je nakon izvođenja kornera domaćina s desne strane kada je lopta iznenada poskočila u zraku iako je u tom trenutku ulazila u silaznu putanju.

Kako je do toga došlo, nekoliko je tumačenja, a većina je uvjerena da se u priču iznenada upleo vjetar. 

Naravno da je to i najlogičnije objašnjenje, iako nije naodmet primijetiti da ga do tog trenutka nije bilo. Pogledate li snimku pozorno više puta, primijetit ćete da su gledatelji stajali u kabanicama, ali i da se korner zastavica ili transparenti ne miču.

Alencar Migliavacca, profesor fizike na Federalnom institutu Santa Caterina, kao mogućnost je spomenuo i Magnusov učinak (više o tom efektu možete pronaći ovdje), dok je nama prvi na pamet pao – Bongo!

Ako pamtite legendarnu epizodu Smogovaca, odnosno sraz Dinama i Milana u kojem je zagrebački klub slavio s 25:0, sjetit ćete se da se tako i on poigravao s loptom uz pomoć Mora i Bora, svojih prijatelja iz svemira, ali zasad nemamo informaciju o tome da su bili na utakmici. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
12:06 17.07.2019.

...greška u Matrixu!

Avatar VinkoL
VinkoL
12:46 17.07.2019.

A kaj ak je lopta u zraku pogodila ptičicu?

EL
Elektra268
11:12 17.07.2019.

Čitav internet?? Vau... Nadmašili ste sami sebe! I to već u naslovu! Članak nisam ni čitao, rano mi je, nisam doručkovao...