RUKOMETNA LP

Može li “mali medo” pokazati kandže i zaustaviti “velikog”?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
PPD Zagreb - PSG
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb
20.10.2019.
u 14:14
– Ne znam ima li barem jedan igrač kod njih koji ne igra za reprezentaciju, bilo Mađarsku ili neku drugu – kaže Šipić.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba nakon što su odradili PSG u Zagrebu te Barcelonu u Zadru, danas će ugostiti još jednu momčad koju zanima plasman na završni turnir Lige prvaka ove sezone – mađarski Pick Szeged. Pogled na tablicu nije sjajan za hrvatskog prvaka. Četiri susreta, četiri poraza. Ni Szeged nije pretjerano zadovoljan s pet bodova iz četiri susreta.

– Bilo bi sjajno kada bismo maknuli nulu u rubrici bodova nakon ovog kola. I s bodom bismo bili prezadovoljni. Srećom, Elverum i Celje, naši najveći suparnici za plasman u osminu finala, također nemaju nijedan bod. Ali, netko će od njih nakon ovog kola upisati prve bodove jer igraju međusobno – rekao je Marin Šipić, kružni napadač PPD Zagreba uoči ove važne utakmice.

Momčad reprezentativaca

Veselin Vujović, trener plinara, ni na ovoj utakmici ne može računati na kompletan roster. Zbog ozljeda nema Vekića i Vistoropa, a pitanje je koliko će spreman biti Gadža koji je tek prije dva dana počeo trenirati.

– Nadu da možemo nešto dobro napraviti daje nam posljednji susret u Ligi prvaka protiv Flensburga. Tamo smo 50 minuta bili u egalu i na kraju smo nespretno i nesretno izgubili. Kada bismo ponovili tu igru, vjerujem da bismo uzeli bod (ove). Ne znam koliko ću dobiti minuta, ali one minute koje dobijem, dat ću sve od sebe. Atmosfera u svlačionici je jako dobra tako da svi jedva čekamo današnji početak – istaknuo je Šipić.

Kada se pogleda roster i budžet klubova, onda su Mađari u velikoj prednosti.

– Ne znam ima li barem jedan igrač kod njih koji ne igra za reprezentaciju, bilo Mađarsku ili neku drugu – kaže Šipić.

Ima, ali takvih je u manjini. Tako za Mađarsku igraju Bodo, Banhidi i Mikler, Stepančić igra za Hrvatsku, Bombač, Heningman, Šoštarić i Gaber za Sloveniju, Maqeda i Canellas za Španjolsku, Žitnikov za Rusiju, Sigurmanssson za Island, Kallman za Švedsku, Kasparek za Češku, Radivojević za Srbiju. Tu je još i bivši hrvatski reprezentativni vratar Mirko Alilović.

– Ne znam što je s našim Blaževićem. Dugo se nismo čuli, a pratim po izvještajima s njihovih utakmica da ga uopće nema u sastavu. Možda je u potrazi za drugim klubom – ističe Šipić.

Koja je najjača snaga Szegeda?

Bombač i Banhidi. Od tog dvojca trebamo najviše strahovati. Bombač igra na mjestu razigravača, a Banhidi na crti. Njih dvoje se sjajno razumiju, a 2,07 metara visokog Banhidija je jako teško čuvati. Dečko još ima i podosta kila tako da ga je teško i srušiti. Uz to što super igra u napadu, odličan je u obrani. Mađari su poznati po tome da baš jako udaraju u obrani,. Ali, nismo ni mi cvijeće, pogotovo otkad je s nama Vujović – rekao je Šipić, kojeg od milja zovu “mali medo”. A morat će igrati protiv “velikog mede”, Banhidija.

Bez pobjede od 2013. godine

PPD Zagreb i Pisk Szeged igrali su u skupini Lige prvaka u posljednje tri sezone. Zagrebaši su dvaput bili blizu pobjede, 2017. kada su izgubili sa 24:26 i prošle sezone kada su izgubili sa 23:24. Posljednju pobjedu nad Szegedom “plinari” su upisali u Zagrebu, 2013. godine kada su slavili sa 30:27. U dvije sezone, kada je Vujović bio prethodno na klupi PPD Zagreba, ova dva kluba nisu igrala međusobno.

Znam pouzdano da me se Slovenci Szegeda, kojima sam izbornik u nacionalnoj reprezentaciji, više plaše od igrača Zagreba. I neka me se plaše – dodao je Vujović.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.