LIGA PRVAKA

Motor u Varaždinu 'pada' za Červarov oproštaj

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
01.12.2018.
u 12:43
Lino Červar ističe da je vanjska linija Motora najopasniji dio momčadi. No zagrebašima je upravo obrana bila bolji dio momčadi u prvom dijelu sezone.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba zaključuju prvi dio sezone u Ligi prvaka susretom protiv Motora iz Zaporožja. Utakmica se igra u varaždinskoj Areni (17 sati), a “plinari” bi pobjedom došli do obećavajućih osam bodova uoči nastavka igranja u skupini koje slijedi nakon Svjetskog prvenstva u veljači sljedeće godine.

Osam bodova iz deset utakmica bio bi drugi najbolji rezultat kluba otkako se Liga prvaka igra u ovom formatu. U sezoni 2015./16. zagrebaši su nakon deset kola na svom kontu imali devet bodova.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes

No u sljedeće dvije sezone imali su tek po četiri boda nakon deset odigranih susreta. Prije tri sezone osvojili su u skupini ukupno 11 bodova, prije dvije devet, a lani samo sedam bodova.

Istočnjaci u rosteru

– Pobjeda bi nam donijela sigurnost uoči nastavka natjecanja i jako dobru poziciju što se tiče hvatanja mjesta koja vode u osminu finala (prvih šest od osam momčadi plasirat će se među 16 najboljih, op. a.). Šteta što nećemo igrati pred svojim navijačima, ali isto sam tako uvjeren da će nam Varaždinci također biti dobar domaćin, kao i na nekim prijašnjim utakmicama – istaknuo je Lino Červar, trener PPD Zagreba.

Lini će susret u Varaždinu biti oproštajni na klupi PPD Zagreba, barem što se tiče natjecanja u Ligi prvaka. Još će jednom sjesti na klupu, u utorak, također u Varaždinu, kada će “plinari” u SEHA Gazprom ligi ugostiti trenutačno vodeću momčad, našički Nexe.

Motor je ove sezone uz ukrajinske igrače okupio velik broj igrača iz istočnih zemalja. Tu su tri Rusa (Kirev, Šelmenko, Soroka), tri Bjelorusa (Puhovski, Šinkel, Babičev), dva Poljaka (Kus, Paczkowski) te po jedan Litavac (Malasinskas) i Makedonac (Peševski).

Ova momčad tek šesti put igra u Ligi prvaka i najveći im je doseg osmina finala 2016. kada su ispali od mađarskog Veszprema. Zagreb je igrao s njima jednom, u sezoni 2013./14. U Ukrajini su izgubili s 30:31, ali je u Zagrebu bilo uvjerljivih plus šest (33:27). Od te utakmice prošle su tek četiri godine, a u momčadi PPD Zagreba iz tog vremena ostao je samo jedan igrač – dugovječni kapetan Zlatko Horvat.

Inače, najbolja ukrajinska momčad koja je igrala u Kupu prvaka bio je ZTR Zaporožje. Zagrebaši su s njima igrali četiri puta. Dvaput su pobijedili, jednom je bilo neodlučeno, a jednom su izgubili, i to u Zagrebu, 2005. godine – 22:29.

>> Pogledajte gostovanje Line Červara na Večernj TV-u

Ta ukrajinska momčad bila je najjača 2000. godine, no zagrebaši su u gostima uspjeli izvući 18:18 zahvaljujući sjajnim obranama Andreja Lavrova, ruskog vratara i jednog od najboljih na svijetu, koji je te godine branio za zagrebaše.

Oprezno sa sedam na šest

– Dobra je atmosfera i pripremamo se za utakmicu te pozitivno gledamo na subotu. Naravno da želimo nova dva boda. Oni su stvarno odlična ekipa, u početku smo mislili da će nam biti lakše s njima, ali su pokazali da su super ekipa, pobijedili su i Nantes i Celje. Čeka nas stvarno teška utakmica, imaju sjajnu vanjsku liniju i nadamo se da ćemo ih uspjeti zaustaviti – podijelio je razmišljanje igrača Josip Božić Pavletić, desno krilo PPD Zagreba.

Lino Červar ističe da je vanjska linija Motora najopasniji dio momčadi. No zagrebašima je upravo obrana bila bolji dio momčadi u prvom dijelu sezone. Problematičniji je bio napad koji ponekad nije imao baš nikakvih ideja.

Sigurno će Lino i protiv Ukrajinaca igrati jednim dijelom sedam na šest. Protiv Nantesa to je izgledalo puno bolje nego, primjerice, protiv Celja. Ako uspiju realizirati 60 posto napada sedam na šest, onda će i pobjeda biti puno bliže.

Jasno, svoj veliki doprinos morat će dati i Zagrebovi vratari Kastelic i Ristanović. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.