OTPUTOVALI PREMA SICILIJI

Mladost zbog korone ostala bez Marcelića i Dašića, a bolestan je i Bukić

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Mladost zbog korone ostala bez Marcelića i Dašića, a bolestan je i Bukić
10.11.2020.
u 11:22
Žapci u charteru u kojem su bili i igrači Jadrana i Primorca
Pogledaj originalni članak

Vaterpolisti Mladosti otputovali su jutros iz Zagreba prema Siciliji, charterom preko Splita (gdje su im se u zrakoplovu pridružili igrači Jadrana i kotorskog Primorca), ozbiljno oslabljeni.

Prvi vratar i kapetan Ivan Marcelić i Marin Dašić pozitivni su na COVID-19, a Luka Bukić bio je negativan, ali ima temperaturu i još neke simptome, pa niti on nije otputovao. U klubu najavljuju da bi se on mogao priključiti momčadi u petak, naravno ako sve bude u redu i zdravstvena mu se situacija poboljša.

U takvoj situaciji, bez trojice igrača od kojih su dva ključna, mladostašima će još teže biti ostvariti ono što je ionako izgledalo teško dostižno - kvalificirati se u Ligu prvaka.

Jer Zagrepčani prvo imaju tešku A2 skupinu, u kojoj je i mađarski Szolnoki, a u kojoj moraju biti prvi, a potom ih još očekuje dvoboj s najboljim iz A1 skupine (u kojoj su Jadran, Primorac, Ortigia, Barcelona i Steaua) jer samo jedna momčad iz Sirakuze, grada u kojem se igra turnir, može u Ligu prvaka.

- Iako smo značajno oslabljeni, u Italiju putujemo sa željom da osiguramo Ligu prvaka. Utakmica sa Szolnokijem vjerojatno će odlučivati o pobjedniku naše skupine. Turnir je zahtjevan, u pet dana odigrat ćemo četiri utakmice, ali dat ćemo sve od sebe da budemo pravi - kazao je uoči puta trener Mladosti Zoran Bajić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TR
Travno221
11:36 10.11.2020.

Ovo je gotovo nemoguća misija. Ispada da su se ranije trebali pozaražavati. Ali vjerovali su Stožeru...