HINIĆ I BURIĆ PROTIV

Mladost izbjegla stečaj, većina vjerovnika prihvatila nagodbu

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Mladost izbjegla stečaj, većina vjerovnika prihvatila nagodbu
21.02.2014.
u 12:59
Protiv plana restrukturiranja bila je većina bivših igrača Mladosti među kojima su Igor Hinić, Damir Burić i Teo Đogaš, a plan su prihvatili sadašnji igrači Josip Pavić, Ivan i Kristijan Milaković i Duje Živković a od bivših Cosmin Radu, Ivan Buljubašić i Vanja Udovičić.
Pogledaj originalni članak

Elitni vaterpolo se vraća na Savu, u subotu se (20 sati, SPTV) u prvom polufinalnom susretu Eurokupa sastaju Mladost i napuljski Posillipo. Dvoboj je to starih rivala, dvaju iznimno trofejnih klubova. Za žapce se zna da su najtrofejniji na svijetu, a Posillipo se između ostaloga kiti trostrukom krunom u Kupu prvaka i dvostrukom u Kupu kupova.

- Za nas je to velika utakmica, Posillipo i Mladost su po mnogo čemu tu negdje, i po slavnoj prošlosti i po sadašnjoj kvaliteti. Devedesetih smo imali velike okršaje, ali Posillipo je i sada jak, ima talijanskog reprezentativca Gala te dvojicu Crnogoraca Klikovca i Radovića. Gledali smo šest-sedam snimaka njihovih utakmica i trebalo nam je vremena da ih “snimimo”. Uglavnom, igraju jako dobro u obrani, uspješno koriste vrline i dobro skrivaju mane - kazao je trener žabaca Vjekoslav Kobešćak, koji neće moći računati na vratara Marcelića (ozljeda koljena).

- No, Pavić je tu a imamo i kvalitetne mlade vratare Piska i Matijevića. Hvala Bogu s vratarima nikad nismo imali problema - dodao je Vjeko.

Hinić, Burić i Đogaš protiv

Mladost privodi kraju postupak predstečajne nagodbe. Većina vjerovnika prihvatila je plan financijskog restrukturiranja kluba, pa se očekuje da će Trgovački sud donijeti pozitivno rješenje, a cijeli bi postupak trebao biti okončan za oko mjesec dana, izvjestio je direktor kluba Tomislav Družak.

Prema podacima s Finine internetske stranice plan su prihvatili vjerovnici na koje se odnosi 86,2 posto ukupnih dugovanja. Ukupni dug iznosi 19,3 milijuna kuna, od čega dva milijuna državi, a 4,4 milijuna PBZ-u. Protiv plana restrukturiranja bila je većina bivših igrača Mladosti među kojima su Igor Hinić, Damir Burić i Teo Đogaš, a plan su prihvatili sadašnji igrači Josip Pavić, Ivan i Kristijan Milaković i Duje Živković a od bivših Cosmin Radu, Ivan Buljubašić i Vanja Udovičić.

Mladost će otplatiti dug u četiri godine, svake po 2,5 milijuna kuna.

>> Odigrana povijesna vaterpolo utakmica

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.