Najbolja austrijska plivačica završila sportsku karijeru

Mirna Jukić odlučila okončati sportsku karijeru

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Mirna Jukić odlučila okončati sportsku karijeru
24.09.2010.
u 00:59
Najbolja austrijska plivačica hrvatskog podrijetla Mirna Jukić u četvrtak kasno navečer na austrijskoj televiziji ORF sa suzama u očima objavila je okončanje svoje sportske karijere
Pogledaj originalni članak
BEČ –  Najbolja austrijska plivačica hrvatskog podrijetla Mirna Jukić u četvrtak kasno navečer na austrijskoj televiziji ORF sa suzama u očima objavila je okončanje svoje sportske karijere, u nazočnosti roditelja, prijatelja, plivačkih kolega i predstavnika medija.

Dvadesetčetverogodišnja Hrvatica od aktivnog se bavljenja ovim sportom oprostila zbog privatnih razloga.
Izjavila je da će se posvetiti "privatnom životu“ te da želi završiti studij publicistike i komunikologije u Beču.

– Bilo je to lijepo vrijeme, ali sada je prošlo – rekla je Mirna Jukić i dodala:
– Odlučila sam okončati karijeru. To nije bila laka odluka.

Izjavila je da je osjećala strah pri samoj pomisli na kraj karijere i kako je stoga dugo vrijeme razmišljala. Naglasila je da joj je najvažnije da u svemu ima potporu obitelji i dečka, najboljega austrijskog tenisača Jürgena Melzera (28).

Posljednji njen nastup bio je u kolovozu 2009. godine na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Rimu.  Jukić je u karijeri bila tri puta najbolja sportašica Austrije ( 2002., 2008. i 2009. godine). Na velikim je natjecanjima osvojila ukupno 22 medalje, pet zlatnih, devet srebrnih i osam brončanih. 

Peterostruka europska prvakinja osvojila je i olimpijsku broncu na 100 metara prsno na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.

– Osvojivši medalju u Pekingu zapravo sam postigla sve što sam priželjkivala. Olimpijsko je odličje najviše što se može osvojiti – rekla je Mirna Jukić, koja nikada nije skrivala da je njeno srce ostalo vezano uz Hrvatsku, iako je plivala pod austrijskom zastavom.

Rođena je 1986. godine u Novom Sadu, a u Beču je od svoje 13. godine, otkad je njen otac Željko Jukić trener bečkoga plivačkog kluba Wiena Swiming Club.

1999. se sa obitelji iz Vukovara preselila u Beč te je nakon godinu dana uzela i austrijsko državljanstvo kako bi napredovala u plivačkoj karijeri.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BI
billynik
01:14 24.09.2010.

Da je ona imala domoljubnih osjećaja, ustvari njen otac onda bi plivala za Hrvatsku bez obzira na treniranje u Austriji. Mnogi su naši nogometaši odgojeni vani pa nastupaju za Hrvatsku.

Avatar cluesblues
cluesblues
01:58 24.09.2010.

a jaka joj je bila karijera....ne znam zatsto to uopce objavljuju, koga to u hrvatskoj uopce zanima....

OB
-obrisani-
13:56 24.09.2010.

Ankice, krivo si upućena. Plivanje je iznimno štetno za zglobove! Čovjek je stvoren da hoda i tomu se tijelo prilagođava od pamtivijeka. Plivajući, on se nalazi u neprirodnomu položaju, a to znatno utječe na zglobove i disfunkciju.