UMIROVLJENJE S 35

Mirko će se oprostiti u Hrvatskoj

Foto: Slavko Midzor
Mirko će se oprostiti u Hrvatskoj
22.09.2009.
u 09:06
Filipović će oproštajni meč najvjerojatnije organizirati u Hrvatskoj, u kojoj se nikad nije borio, iako niti opcija s Japanom, u kojem još ima status božanstva, nije isključena.
Pogledaj originalni članak

Mirko je vjerojatno zaslužio ljepši kraj jedne velike karijere, ali Cro Cop je u Dallasu tražio novu šansu. Želio je dokazati drugima, ali ponajviše sebi, da još nije došlo vrijeme za umirovljenje. I da naslov UFC-ova teškaškog prvaka nije nedohvatljiv. Poraz od Dos Santosa otkrio je Mirku ipak pravu istinu. Da se više ne može boriti s najboljima. U zagrebačkoj zračnoj luci, s tamnim naočalama i zašivenom arkadom, Mirko je, gotovo ne zaustavljajući se, sjeo u automobil. Ali odgovorio je na pitanje koje su mnogi postavili nakon poraza u Dallasu.

– Da, to je vjerojatno kraj moje karijere.

U njegovu timu ima onih koji se nadaju da će se Cro Cop sutra probuditi s novim motivom. No istina je da je Mirko u Dallasu već odlučio da novog povratka više neće biti. Iz izvora bliskih Filipoviću saznajemo da će Cro Cop organizirati još samo oproštajnu borbu i da će s UFC-om raskinuti ugovor za još dvije dogovorene borbe.

I Mirku je jasno da je biologija napravila svoje, a posljednjih godina su ga i ozljede često mučile. Uostalom, dva poraza u kavezu, od Gonzage i Konga, uvelike su posljedica teškoća s desnim koljenom, koje mu je 2008. godine i operirano.

Filipović će oproštajni meč najvjerojatnije organizirati u Hrvatskoj, u kojoj se nikad nije borio, iako niti opcija s Japanom, u kojem još ima status božanstva, nije isključena. No, zbog povuci-potegni s Prideom te zbog potpisivanja ugovora s Amerikancima, Filipović sigurno nije ispao najkorektniji. A pitanje je koliko bi Japanci od revijalne borbe, iako se radi o Cro Copu, imali financijske koristi.

Najveći uspjeh Mirkove karijere, u kojoj je sebi i menadžerima priskrbio 2,5 milijuna dolara, bilo je osvajanje Grand-prixa 2006. godine, dok je u K-1 dvaput bio finalist. Jedan od vrhunaca bila je i borba za naslov prvaka u slobodnoj borbi s Fjodorom Jemjeljanjenkom 28. kolovoza 2005. godine. Velika Filipovićeva želja bio je uzvrat protiv nepobjedivog Rusa, ali i uzvratna borba s Minotaurom. Poraz od Dos Santosa Mirku je bila jasna poruka da neće dosanjati svoje snove i da je vrijeme za neizbježno – povlačenje iz ringa.

Mirko, ipak, ima dovoljno argumenata da se zadrži u borilačkom svijetu. Pod svoje skute može primiti nekoliko talentiranih mladaca i povesti ih prema vrhu. Cro Cop u kući ima dvoranu s kavezom, no lako bi mogao otvoriti i školu mješovitih borilačkih vještina. Na vrata bi mu sigurno pozvonilo milijun klinaca. A nema sumnje da bi u aktivnoj “mirovini” Filipović imao dovoljno vremena i za pecanje u Privlaci. Ono o čemu je najviše razmišljao u svojoj posljednjoj pravoj borbi u karijeri.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RI
riousa
09:41 22.09.2009.

Summjam ja da je MIRKO gotov. On je samo ljut nasebe a da odustane samo zato sto je sad izgubio summjam. Pomeni izgubio je jer je puno razmisljo o tome sta ce biti poslije. Zamene je mirko jos osto opasan i jedan od TOP 10 IN THE WORLD bez obzira sto je porazen. Svi im znamo da kisa nekad pada iz vedra neba . POZDRAV CRO COP IZ USA SEATTLE.

OM
omar
09:42 22.09.2009.

Svaka čast Mirku na svemu do sada. Izgleda da je došao kraj jedne velike karijere. Hvala na svemu. Za mene si bio najbolji borac na svijetu. I unatoč svemu tako će i ostati. Ja se nadam da će skupit snage i odradit meč, dva a ali da jedan bude sa onim Gonzagom. Samo da njega zgazi!

JG
jura_grozni
10:43 22.09.2009.

nema sumnje da je Mirko vrh, ali nije više \"lud\" ne pobjedi jači uvijek, nekad i luđi to mu fali, ima čovjek ženu djecu život sređen, nema motiva toliko, skroz ga razumijem. Hvala Mirko na svemu do sada. Mene nisi razočarao.