MILANSKI DERBI

Ivan Perišić s Interom ide u osvajanje San Sira!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ivan Perišić s Interom ide u osvajanje San Sira!
13.09.2015.
u 17:15
'Svi smo spremni i nestrpljivo očekujemo susret. Ovo je jedan od najvažnijih derbija i jako sam motiviran.'
Pogledaj originalni članak

Ivan Perišić (26) nije mogao ni sanjati spektakularniji debi za Inter. Omiški gusar, jedan od najmoćnijih europskih krilnih napadača, prvi će put zaigrati za svoj novi klub u najvećemu talijanskom derbiju, protiv Milana (nedjelja, 20.45, Arenasport 4).

Perišić je u Interu odabrao broj 44, koji je nosio u Club Bruggeu (2009.-2011.), kada je bio najbolji igrač Belgije i najbolji strijelac tamošnje lige. I ne samo da će Ivan odsad u Italiji nositi isti broj, nego i istu boju dresa, crno-plavu.

– Svi smo spremni i nestrpljivo očekujemo ovaj susret. Ovo je jedan od najvažnijih svjetskih derbija i jako sam motiviran – objavio je Perišić na društvenoj mreži, na kojoj je odgovarao na pitanja navijača.

Pitali su ga koja mu je omiljena pozicija u momčadi.

– Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu, pa čak i kao napadač ako zatreba – odgovorio je Ivan.

Osvrnuo se i na prelazak Matea Kovačića u Real Madrid.

– On je moj blizak prijatelj i želim mu svu sreću.

Kako ćete surađivati s Jovetićem?

Pomoć izbjeglicama

– Jedan je od najboljih igrača na Balkanu. Neće biti teško surađivati s njim – zaključio je Perišić, jedan od šestorice Balkanaca u Interu.

Tu su još i naš Marcelo Brozović, Slovenac Handanovič, Srbin Ljaljić, Crnogorac Jovetić, kao i tehnički direktor, Srbin Dejan Stanković. U Interovoj svlačionici najmanje se govori – talijanski.

Milanski derbi bit će i sudar dvojice velikih prijatelja, trenera Roberta Mancinija i Siniše Mihajlovića, nekadašnjih suigrača u Sampdoriji i Laziju. Mancini je Mihajlovićev vjenčani kum, a Siniša je bio Robertov pomoćnik u njegovu prvom trenerskom mandatu u Interu.

Siniša Mihajlović napisao je u kolumni za Gazzettu dello Sport kako bi pobjednik derbija Della Madonnina trebao pomoći izbjeglicama s Bliskoga istoka.

– U Milanu postoje mnoge udruge koje se bave pomaganjem izbjeglicama koje su u potrazi za ostvarenjem svojih snova. Izabrat ću jednu udrugu, ovo je prilika da im se dodatno pomogne, uz to što svatko od nas radi privatno. Tko pobijedi u derbiju, plaća. Mancio, jesi li za? – pitao je Mihajlović.

Roberto Mancini prihvatio je tu inicijativu.

– Teško mi je gledati te potresne scene. Tim ljudima koji bježe od ratova, gladi i bijede sigurno nije lako. I moji su roditelji svašta proživjeli tijekom i nakon Drugog svjetskog rata – kazao je Mancini.

Brozović na klupi

Sredinom prošloga mjeseca ovi su se suparnici susreli na trokut-turniru u Reggio Emiliji. Milan je tada, u srazu koji je trajao 45 minuta, slavio sa 2:1, a pogodak za Inter postigao je Marcelo Brozović. Prema posljednjim treninzima, naš reprezentativac danas nije u Interovih prvih 11.

Inter nakon prva dva kola talijanskog prvenstva ima maksimalan učinak od šest bodova i figurira kao najveći Juventusov (u subotu su igrali s Chievom) konkurent za naslov prvaka, dok je Milan osvojio tri boda.

Inter: Handanovič – Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus – Medel, Kondogbia – Palacio, Jovetić, Perišić – Iccardi.

Milan: Diego Lopez – Di Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Bertolacci, De Jong, Nocerino – Suso – Bacca, Luiz Adriano.

>>Kovačić je iskoristio priliku, a ne smetaju mi Benitezove zamjene

Pogledajte na vecernji.hr