NEZAUSTAVLJIVI ARGENTINAC

Messi skinuo još jedan rekord i pokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena

Messi skinuo još jedan rekord i pokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena
11.09.2021.
u 11:15
Uz titulu najboljeg reprezentativnog strijelca u povijesti Južne Amerike Messi ima i titulu najboljeg strijelca u povijesti španjolske La Lige, najviše Zlatnih lopti, najviše pogodaka u kalendarskoj godini (91 u 2012.), najviše pogodaka u jednom klubu u povijesti nogometa (672 za Barcu), a ostvario je još jedno nevjerojatno postignuće
Pogledaj originalni članak

Lionel Messi ponovno ruši rekorde. Ponajbolji nogometaš svijeta je u dresu reprezentacije Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ponovno bio u centru pozornosti.

Ovaj je put u 3:0 pobjedu protiv Bolivije ugradio sva tri pogotka i tako se po tko zna koji put upisao u knjige rekorda svjetskog nogometa.

Čovjek koji sveukupno drži 137 različitih svjetskih rekorda u nogometu sad je dodao jedan od najvažnijih, postao je najimpresivniji reprezentativac po broju pogodaka u Južnoj Americi, prestignuvši koga drugog nego legendarnog Peléa, nogometnog virtuoza koji je bio najpoznatiji po svojim reprezentativnim izvedbama. Sad Messi u dresu Argentine u 153 nastupa ima 79 pogodaka, dva više nego Pelé u dresu Brazila. Ove godine je, naravno, osvojio i Copa Americu tako da je 2021. vjerojatno najbolja godina Messijeve karijere što se tiče reprezentativnih postignuća.

Upravo na ovoj utakmici na kojoj je Messi oborio Peléov rekord argentinski nogometaši su s navijačima proslavili osvajanje Copa Americe iz pretprošlog mjeseca, a emotivni Messi se uz svoj prvi pravi reprezentativni trofej u suzama obratio svojim sunarodnjacima.

– To je to, sanjao sam o ovome. Nakon toliko godina čekanja nije bilo boljeg mjesta za proslavu. Svi smo dugo patili, a sada slavimo. Presretan sam – rekao je kapetan argentinske reprezentacije.

Uz titulu najboljeg reprezentativnog strijelca u povijesti Južne Amerike Messi ima i titulu najboljeg strijelca u povijesti španjolske La Lige, najviše Zlatnih lopti, najviše pogodaka u kalendarskoj godini (91 u 2012.), najviše pogodaka u jednom klubu u povijesti nogometa (672 za Barcu), a ostvario je još jedno nevjerojatno postignuće – jedini je nogometaš u povijesti koji je deset uzastopnih sezona zabijao minimalno 40 pogodaka. Ovo je samo mali dio njegovih rekorda i postignuća, a za nabrajanje svih trebalo bi nam na desetke ovakvih tekstova.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VK
vječni krojf
13:26 12.09.2021.

Pele je nenadmašiv, treba imati na umu da u Peleovu doba nije bilo toliko utakmica kao danas.

HR
hr76
23:08 11.09.2021.

Što je Michael Jordan, to je Leo Messi. Nema većih.