US OPEN

Medvjedev i Van de Zandschulp prvi četvrtfinalni par

Foto: Peter Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Medvjedev i Van de Zandschulp prvi četvrtfinalni par
06.09.2021.
u 09:41
Boticu van de Zandschulpu je ovo debitantski nastup u New Yorku u godini u kojoj je debitirao i na preostala tri Grand Slam turnira, na kojima nije dospio dalje od drugog kola
Pogledaj originalni članak

Drugi tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev i 25-godišnji Nizozemac Botic van de Zandschulp, 117. na pojedinačnoj ATP ljestvici, čine prvi četvrtfinalni par ovogodišnjeg US Opena. 

Medvjedev je u tri seta 6-3, 6-4, 6-4 svladao Britanca Daniela Evansa i treću godinu zaredom stigao najmanje do četvrtfinala na turniru na kojem je 2019. izgubio finalni dvoboj u pet setova od Rafaela Nadala.

Boticu van de Zandschulpu je ovo debitantski nastup u New Yorku u godini u kojoj je debitirao i na preostala tri Grand Slam turnira, na kojima nije dospio dalje od drugog kola. No, u USTA Billie Jean King National Tennis Centeru je prvo prošao tri kola kvalifikacija, a potom je ostvario niz od četiri pobjede u glavnom turniru, nakon što je u prvom kolu okrenuo zaostatak od 0-2 u setovima protiv Španjolca Carlosa Tabernera.

Potom je u četiri seta svladao 8. nositelja, Norvežanina Caspera Ruuda, u trećem kolu Argentinca Facunda Bagnisa, a za plasman u četvrtfinale nadigrao je još jednog Argentinca, 11. nositelja Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1 nakon četiri sata i 20 miuta igre pod zatvorenim krovom stadiona Louis Armstrong.

U konkurenciji tenisačica prvom četvrtfinalisticom postala je Ukrajinka Elina Svitolina, koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Rumunjke Simone Halep. Svitolina će u svom drugom četvrtfinalu na US Openu igrati protiv bolje iz dvoboja Njemice Angelique Kerber i mlade Kanađanke Leyle Fernandez.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.