RAZNOLIKOST

Dobitna formula medvjeda – čak 11 nacija u momčadi

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dobitna formula medvjeda – čak 11 nacija u momčadi
19.08.2015.
u 08:05
Zanimljivo, od 28 klubova u KHL-u prvi sljedeći po broju hokejaša iz različitih zemalja su Spartak i Admiral, koji imaju sedam različitih nacionalnosti.
Pogledaj originalni članak

Hokejaši Medveščaka vraćaju se u Dom sportova, u prijateljskoj utakmici ugostit će stare rivale iz EBEL-a, austrijski KAC (18.30 sati). Sudeći prema rezultatima medvjeda u pripremnom razdoblju, najtrofejniji austrijski klub neće se dobro provesti u Zagrebu. Naime, Medveščak je pobijedio sve četiri utakmice, redom Bansku Bystricu (7:1), Slovan Bratislavu (3:1), Ice Tigers Nürnberg (5:4) te Augsburger (5:4). Napad medvjeda očito sjajno funkcionira jer postiže prosječno pet golova po utakmici.

Ima čak i Talijan

Medvjedi vjerojatno neće imati najbolju momčad u KHL-u ove sezone, no sigurno će imati najraznolikiju. Naime, među 31 igračem koji su trenutačno na raspolaganju treneru Gordieu Dwyeru ima čak 11 nacionalnosti. Najviše je Kanađana (9), potom Rusa (5), Hrvata (3), Šveđana (3), Čeha (3), Finaca (2), Amerikanaca (2), a po jednog predstavnika ima Danska, Slovačka, Slovenija i Italija...

No, pripremne utakmice dokaz su da je ta raznolikost sjajna stvar za Medveščak.

– Imamo nekoliko različitih škola hokeja u momčadi, to je dobro jer će protivniku biti teško odrediti taktiku kako da igra protiv nas. Iako smo sa svih strana svijeta, jako se dobro slažemo, ozračje je u svlačionici sjajno – rekao je jedan od trojice Čeha Radek Smolanek.

Mlađi dvije godine

Zanimljivo, od 28 klubova u KHL-u prvi sljedeći po broju hokejaša iz različitih zemalja su Spartak i Admiral, koji imaju sedam različitih nacionalnosti. Uvjerljivo najmanje pak ima Jugra. Od 30 igrača u rosteru, 29 je Rusa te jedan “uljez” Kazahstanac.

Podsjetimo, prošle sezone medvjedi su imali sedam nacionalnosti u momčadi.

A razlika je u odnosu na prošlu sezonu i prosjek godina. Dok su prošle sezone s prosjekom od 29 godina medvjedi bili najstariji u ligi, sada su u sredini s prosjekom od 27 godina.

Nakon današnjeg dvoboja s KAC-om medvjedi će u petak odigrati i posljednju pripremnu utakmicu, u Ledenoj protiv još jednog EBEL rivala – Villacha. A već u srijedu 26. kolovoza medvjedi kreću sa svojom trećom sezonom u KHL-u. U prvoj od pet uzastopnih utakmica u Ledenoj dvorani suparnik će biti Amur. Nakon toga stizat će Admiral (28.8.), Sibir (30.8.), Metalurg NK (1.9.) i Dinamo Riga (3.9.).

>> Slovački NHL-ovac i olimpijac Milan Jurčina pojačao Medveščak

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.