Danas protiv Veszprema

Među “plinare” došao igrač poput Zlaje Horvata - 18 godina igrao za isti klub

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel
24.09.2020.
u 15:45
Zagrebaše će u gradu ugostiti Manuel Štrlek, koji već godinama igra za Veszprem, ali na parketu sigurno neće biti tako gostoljubiv.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba večeras će u Veszpremu (18.45) odigrati svoj drugi susret u elitnoj skupini Lige prvaka. Suparnik nije mogao biti teži – Veszprem, momčad koja je već godina u samom vrhu europskog klupskog rukometa, momčad koja je od 2014. do danas pet puta igrala na završnom turniru Lige prvaka, a krajem prosinca ove godine igrat će i šesti put. Naime, to je Final-Four koji je odgođen prvo u svibnju, a potom i u kolovozu.

Zagrebaši u zadnje vrijeme nikako nisu prolazili na gostovanjima u Veszpremu. Posljednji put su u Ligi prvaka tamo gostovali 2017. godine i u prvoj utakmici osmine finala izgubili s deset pogodaka razlike. Godinu dana ranije bili su blizu iznenađenja izgubivši samo s minus dva (25:27). Zagrebaši do sada nikad nisu pobijedili u Veszpremu, a najviše što su ikada u povijesti izvukli bilo je neodlučeno (23:23), i to davne 1995. godine.

Uoči odlaska u Veszprem “plinari” su doveli novog igrača – Ivana Laljeka. Riječ je o igraču koji je punih 18 godina igrao za Goricu i ni za jedan drugi klub. Dakle, nešto poput Zlatka Horvata. Ima 28 godina i igra na mjestu srednjeg vanjskog pucača.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb - THW Kiel
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb - THW Kiel
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
PPD Zagreb - THW Kiel
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: EHF Liga prvaka u Areni, PPD Zagreb protiv THW Kiel

– Veseli me prilika za nove izazove u Ligi prvaka i SEHA Gazprom ligi jer u dosadašnjem se dijelu karijere nisam imao priliku okušati na toj razini. Što se tiče mojih novih suigrača, mogu reći da dosta njih znam od ranije. Neki su igrali na posudbi u Gorici pa smo igrali skupa, dok su neki nastupali za druge klubove u Premijer ligi pa smo igrali na suprotnim stranama – istaknuo je Laljek koji će debitirati danas u Veszpremu.

Igor Vori kao igrač je puno puta igrao u Veszpremu. Sada prvi put dolazi kao trener.

– Nakon Kiela igramo s još jednim teškim suparnikom u našoj skupini. To što su oni kvalitetniji, što igraju na svom parketu, što imaju puno, puno veći budžet od nas, ne znači da dolazimo s bijelom zastavom. Za razliku od susreta s Kielom malo smo jači što se tiče rostera. Vratili su se neki ozlijeđeni igrači. Želimo protiv momčadi koja redovito igra na završnim turnirima Lige prvaka pokazati što bolji rukomet – rekao je Igor Vori.

Zagrebaše će u gradu ugostiti Manuel Štrlek, koji već godinama igra za mađarsku momčad, ali na parketu sigurno neće biti tako gostoljubiv.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.