USPJEH DUBROVČANKE

MAX Ana Konjuh (14): Imam sve petice, ali želim biti nova Clijsters!

MAX Ana Konjuh (14): Imam sve petice, ali želim biti nova Clijsters!
10.12.2012.
u 13:02
– Svi će sada očekivati velike stvari od mene, ali ne plašim se pritiska. Bit ću 
još bolja zbog toga. Sjajno se snalazim među ovim starijim curama! – kaže Ana (14)
Pogledaj originalni članak

Sportski tjednik Max! donosi priču o novoj velikoj nadi hrvatskog tenisa. Četrnaestogodišnja Dubrovčanka Ana Konjuh osvojila je ovog vikenda Orange Bowl, uz četiri Grand Slama najveći juniorski turnir na svijetu. Dosad su ga osvajali velikani poput McEnroea, Federera, Lendla, Roddicka, Gabriele Sabatini, Vjere Zvonarjeve...

Prošli tjedan oduševila je i na čuvenom juniorskom turniru Eddie Herr u SAD-u, na kojemu igraju tenisačice do 18 godina. Mnogi joj već sada prognoziraju fantastičnu karijeru u profesionalnom tenisu, no nju zasad zanima isključivo razvoj njene igre

– Ovo je veliki rezultat za mene. Jako sam ponosna na trofej. Sigurno je jedan od najvećih u mojoj karijeri – izjavila je Ana Konjuh (14) američkim novinarima nakon senzacionalne pobjede na čuvenom Eddie Herr turniru u SAD-u.

Mlada Dubrovčanka pomela je konkurenciju na tvrdim terenima u Bradentonu prošlog tjedna. Iako će tek 27. ovog mjeseca napuniti 15 godina, njezino ime ugravirano je na popisu pobjednica u juniorskoj konkurenciji, među igračicama do 18 godina. Sve je iznenadila, najviše Amerikance!

– Mislim da ovaj rezultat sve govori – izjavio je Mario Konjuh, Anin otac, nakon što je sa 6:1, 6:1 pomela Barbaru Haas u finalu na Floridi.

Ana je prva hrvatska tenisačica koja je uspjela slaviti u bilo kojoj konkurenciji turnira Eddie Herr. Da je turnir izrazito cijenjen, potvrđuje lista pobjednika – Čileanac Marcelo Rios, Argentinac David Nalbandian, Amerikanac Andy Roddick te naši Ivan Ljubičić (1996.) i Marin Čilić (2005. godine). Anino ime stajat će uz ona ostalih pobjednica – Srpkinje Jelene Janković i Ane Ivanović, Ruskinje Ane Kurnjikove, Marije Šarapove...

– Prošle godine igrala sam polufinale na tom turniru, ali do 14 godina. Osvojila sam i europski naslov i trebalo je malo podići letvicu. Sjajno se snalazim među ovim starijim curama i samo tako treba i nastaviti – izjavila je Ana u intervjuu za Miami Herald.

Nastupila je upravo na Orange Bowlu, neslužbenom Svjetskom prvenstvu.

– Svi će sada očekivati velike stvari od mene, ali ne plašim se pritiska. Bit ću još bolja zbog toga – izjavila je Ana koja je počela igrati tenis sa šest godina. Obiteljska tradicija je kriva...

– Počela sam nabijati lopticu sa sestrom. Ona je odustala, tako da sam sada ja jedina nada u obitelji.

Odlična je učenica, pohvalit će se da ima sve same petice, a uzori su joj bivša belgijska profesionalka Kim Clijsters i Švicarac Roger Federer.

– Odlični su tenisači i voljela bih kad bih im se približila. Ali sve je to jako daleko, treba ići korak po korak. Prvo želim završiti školu, ali i u isto vrijeme koncentrirati se na svoj tenis.

Na Orange Bowlu nastupila je u konkurenciji tenisačica do 18 godina. Takvu odluku podržava i Goran Ivanišević, koji povremeno radi s još jednim talentom, Bornom Ćorićem.

– Hrvatski ženski tenis dobro se razvija. Zbog Donne Vekić i Ane Konjuh čini se da bi mogli konačno doći i neki veći rezultati. Mogle bi se razviti u jako dobre tenisačice – izjavio je nedavno legendarni wimbledonski pobjednik.

Menadžeri su poludjeli za 14-godišnjom Dubrovčankom, no najbitnije je da je njoj glava na mjestu. Anu zanima isključivo razvoj njezine igre i fantastično joj ide...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Topgen
Topgen
16:37 10.12.2012.

" Sve petice " , tipican izraz sa nasih prostora. To samo kod nas postoji . Savrsenstvo ... ne postoji. Draga sinjorina , puno srece u sportskoj karijeri.

Avatar toxic alien
toxic alien
18:36 10.12.2012.

Ne bi bilo lose da Ana poprica i sa Mirjanom Lucic! Mirjana bi joj mogla reci sto sve ne smije raditi da bi uspjela! Da je sve islo kako je moglo i trebalo, danas bi jedna hrvatska kraljica svjetskog tenisa polako prepustala svoju krunu novoj hrvatskoj kraljici… Nadam se da su Ana i njeni skrbnici dovoljno pametni da ne ponavljaju Mirjanine greske.

ZX
zark x
06:05 11.12.2012.

Joj cekam i cekam. Volim gledati cure kako igraju tenis. Ana, molim te ne popustaj.