FRANCUSKA

Marseille prekinuo crni niz

Foto: MURAD SEZER
Marseille prekinuo crni niz
28.11.2021.
u 23:23
Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille
Pogledaj originalni članak

U posljednjem susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Troyes sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja četiri susreta. Nakon dva remija (Lazio 2-2, Metz 0-0) poraza od Galatasaraya (2-4) i prekinutog susreta protiv Lyona, OM je napokon upisao pobjedu. Daleko teže nego što se očekivalo, no ipak je uspio slomiti obranu Troyesa, a pogodak odluke zabio je Pol Lirola u 74. minuti.

Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille.

U ranije odigranom susretu Rennes, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Lovro Majer, na gostovanju je porazio Lorient sa 2-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice Le Championnata.

Rennes je stigao u vodstvo u 75. minuti golom Gaetana Labordea, a samo tri minute kasnije Jeremy Doku je zabio za konačnih 2-0. Lovro Majer je za goste igrao do 68. minute.

Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na svom travnjaku odigrao 1-1 protiv Strasbourga, a oba gola postignuta su iz jedanaesteraca.

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Wissama Ben Yeddera, a izjednačio je u 48. minuti Ludovic Ajorque.

Lyon je na gostovanju pobijedio Montpellier sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lucas Paqueta u 17. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na gostovanju pobijedio fenjeraša St Etienne sa 3-1, međutim slavlje gostiju pokvarila je ozljeda Brazilca Neymara koji je na nosilima iznesen s travnjaka u 84. minuti. Neymar je dobio neugodan udarac u gležanj i sa suzama u očima je napustio teren.

Kod sva tri gola pariškog sastava asistirao je Lionel Messi, a dodajmo kako je za PSG debitirao Sergio Ramos koji je ovoga ljeta stigao iz Real Madrida, no zbog problema s ozljedom lista do sada nije igrao.

Domaćin je poveo u 23. minuti preko Denisa Bouange. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Timothee Kolodziejczak oborio Mbappea zaradivši crveni karton. Domaći igrači su prosvjedovali smatravši kako je Brisardova odluka prestroga, no sudac nije prominenio odluku.

Messi je izveo slobodan udarac, a Marquinhos glavom zabio za 1-1. U nastavku susreta St Etienne se odlično branio do posljednjih deset minuta, no nije izdržao. Angel Di María je u 80. zabio za 2-1, a Marquinhos u sudačkoj nadoknadi postigao drugi gol na utakmici za konačnih 3-1. I za drugi i treći gol asistirao je Messi.

PSG vodi na ljestvici sa 40 bodova, Rennes je sada drugi sa 28 bodova, dok je Nica treća sa 26 bodova koliko ima i Marseille na četvrtom mjestu.

Zadnja dva mjesta drže Metz i St Etienne sa po 12 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.