SENZACIONALNA POBJEDA NAD TURKINJAMA

Marina Miletić može i nogom

Foto: VL
Marina Miletić može i nogom
24.09.2011.
u 22:27
Mira Topić, koju je izbornik Jurko vratio u reprezentaciju, uništila je turski blok Turkinje su ostale u čudu. Zar je to bila Hrvatska koju smo nedavno dvaput pobijedile s 3:0 u Europskoj ligi, kao da su se pitale.
Pogledaj originalni članak

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su u 2. kolu skupine B na EP-u Tursku s 3:0 (25:21, 25:23, 25:22) i tako se približe plasmanu u drugi krug, što je malo tko vjerovao uoči nastupa u Monzi. Turkinje su ostale u čudu - zar je to bila Hrvatska koju smo nedavno dvaput pobijedile sa 3:0 u Europskoj ligi?

- Moramo odmah zaboraviti ovu pobjedu i koncentrirati se na nedjeljnu utakmicu. Jer, još nismo sigurni za plasman u drugi krug - rekao je Damir Jurko, izbornik Hrvatske. Odličan potez izbornika bio je stavljanje Marine Miletić u startnu postavu.

- Sanja Popović je igrala protiv Italije koja ima puno viši blok nego Turska. Marina igra puno brže i eto pogodio sam s njom - istaknuo je Jurko, dodavši: - Ne bi ja nikog posebno isticao. Svih dvanaest djevojaka zaslužno je za ovu pobjedu. Onog trenutka, a mislim da je to bilo negdje u drugom setu, kada je naša klupa počela navijati znao sam da ćemo uspjeti. To je samo dokaz da imamo odličnu atmosferu - rekao je Jurko.

U trećem setu bio je još hrabriji kada je u završnici zamijenio iskusnog tehničara, Biljanu Gligorović, s mlađahnom i neiskusnom Marjetom Draženović.

- Htio sam bržu loptu, htio sam pravi tempo i dobio sam ga sa Marjetom - blistao je Jurko.

Miru Topić vratio je u reprezentaciju nakon nekoliko godina, a ona mu je uzvratial s 19 bodova.

- Miru znam još kada sam sa Kaštelima bio prvak Hrvatske. Sa 17 godina bila je najbolji primač-pucač lige - istaknuo je Jurko.

Marina Miletić dobila je pljesak cijele dvorane kada je jednu izgubljenu loptu spasila nogom.

- Idemo dalje punom snagom pa koliko izdržimo - rekla je Marina.

Hrvatska je igrala u sastavu: Gligorović 1, Draženović, Miletić 15, Popović, Čutura, Dugandžić 4, Topić 19, Kovačić, Miloš, Došen, Alajbeg 9, Poljak 7. U drugoj utakmici naše skupine Italija je bila bolja od Azerbajdžana (3:1)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JO
jolly
06:53 25.09.2011.

Nije vratila s nogom nego rukom dok je ležala na podu. (Mrvec, mogao si gledati kad već pišeš izvještaj) Bravo cure!! Tako se bori za svoju reprezentaciju.

Avatar double_D
double_D
08:00 25.09.2011.

bez obzira na to što novinar nije gledao...što se u odbojci može igrat i nogom?

JO
jolly
08:33 25.09.2011.

double_ D.... može! Važno je da lopta ne padne na pod.