ATP finale u Londonu

Marin Čilić ostao bez polufinala, stići će na Argentince...

Britain Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - O2 Arena, London - 16/11/16 Croatia's Marin Cilic in action during his round robin match with Switzerland's Stanislas Wawrinka Reuters / Toby Melville Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Britain Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - O2 Arena, London - 14/11/16 Great Britain's Andy Murray reacts during his round robin match against Croatia's Marin Cilic Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY.
17.11.2016.
u 09:03
U petak ga očekuje posljednji dvoboj u skupini, onaj s Nishikorijem. Nije nevažan, ako Međugorac pobijedi, mogao bi se nadati novom najboljem plasmanu u karijeri – šestom mjestu
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić ostaje na samo dvije pobjede u dvobojima sa Stanislasom Wawrinkom. Iako nije u najboljoj formi i ima problema s lijevim koljenom, Švicarac se i sinoć pokazao neprelaznom preprekom za našeg najboljeg tenisača. U drugom kolu londonskoga Mastersa pobijedio je Marina i 11. put, ovaj put u dva gotovo identična tie-breaka, sa 7:6 (3), 7:6 (3).

Marin tako još čeka prvu pobjedu na Mastersu, dosad je u dvije godine zabilježio svih pet poraza. A kako u prva dva kola nije osvojio ni set, izgubio je i sve izglede da se plasira u polufinale ovogodišnjeg turnira. U petak ga očekuje posljednji dvoboj u skupini, onaj s Nishikorijem. Nije nevažan, ako Međugorac pobijedi, mogao bi se nadati novom najboljem plasmanu u karijeri – šestom mjestu.

– Imao sam set-loptu u prvom setu i drugi njegov servis. Ali promašio sam retern. U "tie-breakovima" sam izgubio nekoliko poena koje sam mogao dobiti – rekao je Čilić.

Našeg tenisača niti u ovom meču nije poslužio početni udarac (45 posto ubačaja prvog servisa), a ostao je i bez ideje u ključnim trenucima, na set-lopti u prvoj dionici kao i na break-prilikama u cijelom meču. 

Iskoristio je samo jednu od pet, dok mu je Wawrinka u tome parirao iako je imao samo dvije prilike za break, ali i on je iskoristio jednu.

– Bio je to sjajan meč, a razina igre bila je zaista visoka. Za mene je ovo velika pobjeda. Sve što znam je da moram pobijediti ako želim u polufinale. To ću pokušati napraviti i pobijediti najboljeg igrača na svijetu. Andy igra najbolje i bit će zanimljivo. Siguran sam da će biti sjajna atmosfera – istaknuo je Wawrinka.

Dobra strana ovakvog raspleta jest u činjenici da će se Marin na vrijeme priključiti suigračima u hrvatskoj reprezentaciji za finale s Argentinom.

U drugom susretu Marinove skupine Andy Murray je nakon velike borbe koja je potrajala čak tri sata i 20 minuta pobijedio Keija Nishikorija sa 6:7 (9), 6:4, 6:4. Japanac je u tie-breaku prvog seta propustio čak četiri set-lopte, ali je ipak osvojio set dobivši 13. igru sa 11:9. No, u nastavku je Britanac bio bolji. Roditeljstvo ga je čini se dodatno očvrsnulo.

– To što sam muž i otac ne utječe mnogo na moj tenis, i dalje moram naporno trenirati svakoga dana, idem u teretanu i radim na svojoj igri. No, drukčije je izvan terena: s pobjedama i porazima suočavam se mnogo bolje jer imam nešto kod kuće što je važnije. Ne upadam u euforiju zbog pobjeda, ne tonem zbog poraza, a to u prošlosti nije bio slučaj. Kad sam osvojio Masters u Parizu i postao prvi tenisač svijeta, osjećaj je bio sjajan, ali kad sam došao kući, prestao sam razmišljati o tome, želio sam biti s obitelji – objasnio je 29-godišnji Andy.

Oženio se lani u travnju dugogodišnjom djevojkom Kim Sears, a 7. veljače ove godine rodila im se kći Sophia Olivia.

 Andy otac lakše podnosi neke traume, iako je ostao prilično osjetljiv. Za neke i prgav. U meču s Čilićem Škotu je zasmetalo čak i škripanje Marinovih tenisica tijekom poena. I sam sudac nije mogao vjerovati na što se Murray žali...

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DH
dalibor.hren
09:36 17.11.2016.

Hebi ga, sreća ili nesreća!

DU
Deleted user
13:54 17.11.2016.

Monfilsa zamjenjuje Goffin; eto opet sansa za Marina sutra preskociti Monfilsa i zauzeti sesto mjesto na ATP-ljestvici, ako naravno pobijedi Nishikorija. Ajde Marine, uzmi bar jednu pobjedu. Sretno!