Šangaj

Marin Čilić neočekivano izgubio od 48. igrača svijeta

Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
09.10.2018.
u 16:24
Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja 6-2, 6-7 (6), 5-7, dok je Ćoriću za pobjedu 6-4, 6-2 protiv Amerikanca Bradleyja Klahna trebalo tek nešto više od sat vremena igre
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Šangaju, dok je Marin Čilić zaključio svoj nastup neočekivanim porazom u drugom kolu.

Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja 6-2, 6-7 (6), 5-7, dok je Ćoriću za pobjedu 6-4, 6-2 protiv Amerikanca Bradleyja Klahna trebalo tek nešto više od sat vremena igre.

Foto: Reuters
Čilić - Nishikori
Foto: Reuters
Čilić - Nishikori
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters
Čilić - Nishikori

Najbolji hrvatski tenisač je protiv 22-godišnjeg Čileanca imao vodstvo 1-0 u setovima, dvije meč lopte u drugom setu, te servis za meč u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad 48. tenisačem svijeta.

Čilić, koji je kao peti nositelj bio slobodan u prvom kolu, odlično je otvorio meč. Uz rani brek poveo je 3-0, a potom kod rezultata 5-2 još jednom oduzeo servis suparniku i nakon svega 26 minuta igre poveo 1-0 u setovima.

U drugom setu 198 cm visoki Čileanac je zaigrao daleko bolje i uspješno je branio svoj servis. Čilić je kod rezultata 3-2 imao break loptu za vodstvo 4-2, a pri vodstvu 5-4 i meč loptu, ali je Jarry sve izvukao i dogurao set do trinaeste igre.

Prvi hrvatski reket je u 'tie-breaku' kod rezultata 6-5 imao i drugu meč loptu, nažalost niti ovu nije iskoristio. Čileanac je potom nanizao tri poena osvojivši set rezultatom 8-6. 

U odlučujućem, trećem setu Čileanac se držao do rezultata 2-2, tada je najbolji hrvatski tenisač načinio break, poveo 4-2 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. Nažalost, prvi vodstvu 5-4 servirao je za meč i nije iskoristio priliku. Neobjašnjivo je pao izgubivši tri gema u nizu za veliki preokret i pobjedu mladog Čileanca koji će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Talijana Andreasa Seppija i Britanca Kylea Edmunda.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

NM
nemirno more
17:09 09.10.2018.

neočekivano...hmmm

5A
5_ak
17:30 09.10.2018.

Nazalost nis neocekivano 6 mjesto je ipak samo zbroj puno prosjecnih rezultata i tu i tamo neki bljesak ,sve je to daleko od pravog top igrsca

RI
rikavac
18:15 09.10.2018.

Cuj naslova neocekivano izgubio? Pa kad je Marin u pitanju kod njega sto je nemoguce ispada moguce i ocekivano.