ZBOG SUKOBA S NOVINARIMA

Maradoni dva mjeseca zabrane nogometnih aktivnosti

Foto: AFP
Maradoni dva mjeseca zabrane nogometnih aktivnosti
15.11.2009.
u 18:52
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je izbornika argentinske reprezentacije Diega Maradonu s dvomjesečnom zabranom “svih nogometnih aktivnosti”.
Pogledaj originalni članak

Odluku je FIFA-in odbor donio nakon zasjedanja u Zürichu, a Maradona je osim suspenzijom kažnjen i novčano s 25.000 švicarskih franaka.

Podsjetimo kako se Maradona verbalno sukobio s novinarima nakon pobjede protiv Urugvaja 1-0 u Montevideu 14. listopada, nakon utakmice koja je promovirala njegovu reprezentaciju u putnika na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Nudio im je oralni seks, a nakon toga se nije niti ispričao za svoje riječi i postupke.

“Sankcije Diegu Maradoni primjenjuju se od 15. studenog 2009. do 15. siječnja 2010. godine. Odbor je takvu odluku donio nakon trosatnog zasjedanja, tijekom kojeg je saslušan i Diego Maradona. Odbor je uzeo u obzir i ispriku i iskreno žaljenje Maradone zbog svojih postupaka. Odluka o sankcijama donesena je na temelju članka 57 FIFA-inog disciplinskog kodeksa. Svako novo slično kršenje takvih pravila donijelo bi nove, strože sankcije”, stoji među ostalim u FIFA-inom priopćenju.

Maradona je napustio saslušanje ne obrativši se novinarima.

 
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.