JURČIĆ RAZOČARAN

Mamić: Ni trenutka nisam razmišljao o euro proljeću

Foto: Željko Hladika
Mamić: Ni trenutka nisam razmišljao o euro proljeću
17.12.2009.
u 21:37
- Ni trenutka nisam pomislio na europsko proljeće, već sam razmišljao samo o pobjedi koja nam treba zbog koeficijenta, od koje se živi - kazao je Zdravko Mamić
Pogledaj originalni članak

Niti mrvicu ljutnje ni bijesa Zdravko Mamić nije pokazivao po završetku utakmice Timisoarom. Sedmoj je sili pristupio miran, sabran, ali tužan i razočaran.

- Tužni smo raspletom jer smo puno više očekivali. Ni trenutka nisam pomislio na europsko proljeće, već sam razmišljao samo o pobjedi koja nam treba zbog koeficijenta, od koje se živi - kazao je Zdravko Mamić koji je svečanu ložu napustio prije kraja prvog dijela.

Osvrnuo se na igru momčadi kojoj, kaže, ništa ne zamjera.

- Toliko udaraca na gol, toliko kornera, a bez realizacije - to je peh! Jedino što iritira je jeftino primljen gol, no igračima i trenerima mogu samo čestitati na herojskoj igri - zaključio je Zdravko.

A Umjesto europskog proljeća u Maksimiru i dalje stanuju jad i razočaranje. Nije bilo Ajaxove pomoći, ali ni Dinamo nije napravio svoj dio posla. Maksimir je ostao proklet, tri poraza u tri domaća dvoboja u skupini pravi su debakl s kojim se ne može proći.

Začudo, Zdravko Mamić nije pokazivao niti mrvicu ljutnje ni bijesa. Osim što je prije kraja poluvremena napustio ložu.

- Tužni smo jer smo puno više očekivali. Ni trenutka nisam pomislio na europsko proljeće, već sam razmišljao samo o pobjedi koja nam treba zbog koeficijenta, od koje se živi - kazao je.

Momčadi, kaže, ništa ne zamjera.

- Toliko udaraca na gol, toliko kornera, a bez realizacije - to je peh! Jedino što iritira je jeftino primljen gol, no igračima i trenerima mogu samo čestitati na herojskoj igri - dodao je.

A Krunoslav Jurčić bio je znatno mirniji nakon susreta nego tijekom dvoboja, kad je stalno skakutao (gdjekad je to i iritantno, a posve nekorisno za njegove igrače!) kraj aut-crte.

- Razočaran sam, ali samo zato jer nismo pobijedili. Silno sam želio ovu pobjedu, a ničemu se pozitivnom nisam nadao u Amsterdamu. Dobro smo počeli, stisnuli smo ih, imali nekoliko šansi, ali nismo zabili gol. Ponavlja nam se to u Europi, treba nam “milijun” šansi da zabijemo. Jednostavno je nemoguće što promašujemo. U Prvoj HNL to i prolazi, ali u Europi stiže kazna – rekao je Jurčić.

Jeste li u poluvremenu vi i igrači znali za amsterdamski rezultat?

- Ne.

Zašto niste vjerovali u pobjedu Ajaxa?

- Ajaxu bodovi nisu trebali, a mi smo cijelu jesen imali određeni tretman od Uefe i nisam očekivao da će se to na kraju promijeniti.

Je li se Uefa poigrala s Dinamom uzevši mu, pa onda vrativši, tri boda?

- Ništa nam takve analize ne mogu pomoći. No, sigurno je da nismo klub za kojeg bi netko jako želio da ostane u Europi!

Zašto je Dinamo bolje igrao vani nego doma? U Maksimiru ste u tri utakmice u skupini zabili samo jedan gol, a i to je bio autogol.

- Ha, vani smo imali više navijača i bolju potporu s tribina!

“Šepate” u realizaciji, a primate “jeftine” pogotke...

- Tražili smo pogodak, igrali smo s više rizika i to nam se osvetilo. No, neke su se stvari mogle i drukčije dogoditi da je bilo malo sreće, recimo ti “odbijanci” prije drugog gola Rumunja, sve je otišlo na njihovu stranu. Ipak, sreću treba isprovocirati.

Je li ovo bila uspješna ili neuspješna europska jesen?

- Zadovoljan sam, a da smo pobijedili Rumunje, bilo bi to fenomenalno! Odigrali smo tri krasne utakmice – Hearts doma, Timisoara i Anderlecht vani - a najveće mi je razočaranje bio poraz od Salzburga.

Hoćete li inzistirati na dovođenju gol-igrača?

- Uvijek je dobro da dođe pravi strijelac - kaže Jurčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
16:00 18.12.2009.

Da je Dinamo ostao unutra sve bi jih zgazio. Dinamo igra silovito, agresivno i moderno i dečki zaslužuju da odmore da sledeče jeseni. A Bad Blue Boysi mogu sada bez kazne divljati, paliti i rasturati po Maksimiru i stadionu. Sve je super i sjajno.

AN
Andreeejjj
22:26 17.12.2009.

Ma koji DINAMO...bas uvijek....pa i redovno vec 40 godina gubi tekme od \"trece-ligasa\" EU lige? MOLIM gospodu MAMICE, ŽIDAKA, JURČIĆA i ostale, za vise realnosti i skromnosti, bilo bi lijepo, fer i korektno! A mi se jos uvijek zavaravamo, da smo bolji od \"velicina\" momcadi...TEMISVAR, SALZBURG, MOLDAVCI, AZARBEJDZANCI, CIPRANI, itd...hahahaha...u kojoj smo mi zabludi, fuuuuuuuuuuuuuj...bljakkkk... Pa ukoliko dona u ZG ne mozemo pobijediti neke TE\"MIŠ\"VARE, nismo ni zasluzili Europe!!! Jad i bijeda...sramota...TREBAMO rasformirati Dinamo i NHL...pa neka igraju posteni nogomet....bar nasi decki - amateri!

OB
-obrisani-
23:46 17.12.2009.

e maminjo pa da je i fk pristina tolke sanse imala kao dinamo do sada vjerovatno bi je vidjeli barem jednom u polufinalu lige prvaka ali dinamo nije fk pristina.