Gostovao u emisiji

Mamić o Jugoslaviji, Vučiću, ustašama, četnicima: Rad u Partizanu ili Zvezdi bi bio privilegij!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Zdravko Mamić i Mirko Barišić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Zdravko Mamić
17.08.2020.
u 19:07
– Ne može biti produktivan narod koji sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zavjerama, zločinima... Pa narod može biti produktivan i stvarati nove vrijednosti kada navija za svoje idole, pjeva u Dugama, na Terazijama, u Košutama... – kazao je Mamić
Pogledaj originalni članak

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama koji se nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa jer je optužen da je iz maksimirskog kluba izvukao puste milijune i oštetio proračun, upravo je gostovao u emisiji Sportlight. Emisiju je najavio srbijanski Sportklub, a u cijelosti će biti prikazana u četvrtak navečer.

Govorio je Mamić o kontroverznim detaljima iz svog života, o poslovanju u Dinamu, ali se dotaknuo i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana...

Naime, Sportklub je već na YouTubeu objavio isječke iz razgovora, a na spomen Jugoslavije, Mamić je kazao sljedeće:

– Pogledajte što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Europske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo.

Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću – kazao je i prisjetio se dana kada je tulumario u nekadašnjem glavnom gradu pokojne države.

– Ja sam dolazio u Beograd u klub Duga u koji nisu mogli ući svjetski i europski diplomati. Vlada Perović je uz Lepu Lukić držao lokal, a ja kada bih ulazio, legendarni DJ Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost. Pazite, to je bilo prije 40 godina.

Stiže iz Zagreba Mister Mamić, a Šaban Šaulić iz kuta počinje pjevati "Sneg je opet Snežana". To je ono što ja volim, za što živim. I je** mi se za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate.

U nastavku se dotaknuo i političara, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića:

– Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: ''Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek?''

Na red su došli i Crvena zvezda, odnosno Partizan:

– Ne može biti narod produktivan kada sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zavjerama, zločinima... Pa narod može biti produktivan i stvarati nove vrijednosti kada navija za svoje idole, pjeva u Dugama, na Terazijama, u Košutama...

– Nemam nikakav razlog da sutra ne radim u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bio privilegij.

– U Hrvatskoj postoji na tisuće grafita sadržaja: Ubij, Mamića! Mamiću, Srbine. Mamić – četnik... a to je upravo zbog tih mojih stavova jer ja ne želim biti u koloni ljudi koji sotoniziraju narode.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 190

RI
rimac444
22:18 17.08.2020.

Maminjo je kriminalac bez karaktera koji će se uvući i vučiću u onu stvar da spasi svoju guzicu.

NI
NikoCro
23:39 17.08.2020.

E Maminjo ima nas jos koji smo zivjeli u Jugislaviji hebala te ona, e sada stvaro moras u Remetinac Jugoslovencino

VI
virkom
20:37 17.08.2020.

Šta kokain učini od čovjeka....