Dinamovi 'povratnici'

Mamić: Da mislim da sam kriv, ne bih se vratio

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zoran Mamić se vratio u Dinamo
06.06.2019.
u 08:37
Naravno da je dio navijača nezadovoljan ovakvim raspletom zbog Zorana Mamića koji je nepravomoćno osuđen, a slijede mu i nove optužnice
Pogledaj originalni članak

Prema najavama, Dinamo je predstavio svoj novi ‘roster’ sportskog sektora koji je ponovno preuzeo Zoran Mamić koji će biti sportski direktor, novi direktor nogometne škole bit će Damir Krznar, a šef za vratare u školi – Tomislav Butina. Dolazi i Jerko Leko koji će voditi juniorsku momčad, a pojačanja ima još.

Naravno da je dio navijača nezadovoljan ovakvim raspletom zbog Zorana Mamića koji je nepravomoćno osuđen, a slijede mu i nove optužnice.

Barišić: Ja sam zvao Zokija

– Želio sam ga odmah nakon što je prekinuo s radom na Bliskom istoku. Ovo su ljudi iz Dinama i puno će nam značiti. I vjerujem da će pravda i istina na kraju izaći na vidjelo – kazao je među ostalim predsjednik Dinama Mirko Barišić te ustvrdio da je za uzlet Dinama zadnjih godina, pa i ove povijesne europske uspjehe, zajedno s ostalima u klubu, zaslužan Zdravko Mamić koji i dalje kao zaposlenik kluba, kako kaže Barišić, radi jako puno.

– Znam da ima onih koji napadaju moj povratak, ima i onih koji ga odobravaju, ali to je tako. Zvali su me iz Dinama i pristao sam doći. Postao sam i djed, mama mi je već u ozbiljnim godinama, a Dinamo nije posao, nego je život i emocija. Imamo želje, emocija i znanja s kojima možemo pomoći da ovaj Dinama bude još bolji – kazao je Zoran Mamić koji je 2016. otišao baš zbog svih problema s optužnicama, želio se maknuti od ovdašnjih pritisaka.

Trener je najvažniji

– Da, otišao sam zbog toga, ali stvari se u životu mijenjaju. Da mislim da sam nešto skrivio, ne bih se vratio i sjedio sad pred vama, vjerujem da će se na kraju pokazati da nisam ništa skrivio. Neki su me već proglasili krivim, ali ja i dalje mirno spavam. Oko mene i mog brata postoje dvostruka mjerila. Proces nije ugodan, krenuo je prije četiri godine i pokazao sam da mogu odvojiti te procese i posao. Je li povratak moralan? Neki novinari već su me proglasili krivim. Temelj je svakog pravosuđa presumpcija nevinosti, pa i ovdje. Ne treba stvarati famu – veli mlađi Mamić koji će sad usko surađivati s trenerom Bjelicom.

Bjelica je ove godine bio gotovo menadžer engleskog tipa, čija će sad biti zadnja, vaša ili trenerova?

– Trener je najvažniji faktor. Ali tu treba biti granica koju ne želim postavljati. Imate situaciju da trener može otići za tri ili šest mjeseci i on inzistira na svojih šest imena, pa dođe drugi i inzistira na svoja tri. Tu treba biti balans jer ne možemo svima udovoljiti. Bjelica zna za koje pozicije treba igrače, napravimo listu mogućih pojačanja i zajedno sa skautima ih pratimo i zajednički odlučimo. Napravit ćemo popis igrača i svi ćemo donijeti zajedničku odluku – veli Mamić.

>> Što je Zoran Mamić rekao na konferenciji za medije pogledajte u videu u galeriji na vrhu teksta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Grunf
Grunf
08:46 06.06.2019.

nije bitno što ti misliš,ionako svi ubojice i pedofili misle da su nevini

DU
Deleted user
03:54 07.06.2019.

trebalo je u ugovor upisati stavku koja brani bjeg u bosnu ali ovako cim nesto pocme bit ce beganija a braco cuva sobu