NEUNIŠTIVI MODRIĆ

Luka ponovno očarava: Tek je treći igrač s ovim postignućem na Svjetskom prvenstvu

Foto: John Sibley/REUTERS
Luka ponovno očarava: Tek je treći igrač s ovim postignućem na Svjetskom prvenstvu
02.12.2022.
u 10:28
Luka je protiv Belgije u posjedu bio sjajan, nekoliko puta je fenomenalnim loptama 'prorezao' obranu Belgije, a najimpresivniji je bio s dugim dodavanjima u kojima je upisao sto posto točnosti (7 od 7)
Pogledaj originalni članak

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je igračem utakmice trećeg kola skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem je Hrvatska odigrala 0:0 protiv reprezentacije Belgije. 

Luka je protiv Belgije u posjedu bio sjajan, nekoliko puta je fenomenalnim loptama 'prorezao' obranu Belgije, a najimpresivniji je bio s dugim dodavanjima u kojima je upisao sto posto točnosti (7 od 7).

Modriću je to druga nagrada za igrača utakmice na turniru u Dohi. Igračem utakmice proglašen je i nakon ogleda protiv Maroka, dok je nagradu nakon susreta protiv Kanade dobio Andrej Kramarić.

Osim hrvatskog kapetana, dva puta nagradu za igrača utakmice na dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva dobili su Francuz Kylian Mbappe te Amerikanac Christian Pulišić.

Napadač PSG-a bio je igrač utakmice u francuskoj pobjedi protiv Australije (4:1) te trijumfu protiv Danske (2:1). Pulišić, inače nazivan 'Kapetan Amerika' je proglašen najboljim nakon američkog remija protiv Engleske (0:0) te pobjede protiv Irana (1:0).


 
 

ANALIZA

Analitičar odgovara je li Gvardiol stvarno najbolji stoper svijeta i tko je sinoć dobio duel najboljih veznjaka

Modrić je bio u svojoj klasičnoj ulozi. Dosta je radio u oba smjera i puno nam je značio kao i uvijek. Kad smo mi na trenutke znali ulaziti u tranzicije i natrčavanja s Belgijcima, svidjelo mi se što je Modrić znao usporiti tempo i smiriti igru kad nam je to trebalo. Luka je bio ključan u davanju tempa i čuvanju lopte. Zbog toga je Modrić bio korisniji za Hrvatsku nego De Bruyne za Belgiju u ovoj utakmici.

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.