VEZNJAK REALA

Posebna Modrićeva utakmica: Želim im sve najbolje, ali...

Posebna Modrićeva utakmica: Želim im sve najbolje, ali...
17.10.2017.
u 08:34
U Spursima sam počeo svoju međunarodnu karijeru, ondje sam proveo četiri sjajne godine. Tottenham je složio dobru momčad i želim im sve najbolje osim u ove dvije utakmice protiv Reala – kazao je Luka Modrić
Pogledaj originalni članak

Luka Modrić uvijek je lijepo govorio o Dinamu iz kojeg je otišao, tako i sad lijepo priča o Tottenhamu, klubu u kojem je napravio međunarodnu karijeru i koji ga je do kraja izbacio o nogometnu elitu, u madridski Real. Donio je i on sreću plavima iz Maksimira, ali i klub koji je, dok je on još bio tamo, igrao na White Hart Laneu, Dinamo je za njega dobio 21 milijun eura, a Real je pak Tottenhamu platio 30 milijuna za, po mnogima, najboljeg veznog igrača današnjice. I sad će Luka igrati posebnu utakmicu, Real se u trećem kolu Lige prvaka sreće s Tottenhamom, takve utakmice protiv bivših klubova uvijek su posebne iako se dobrim dijelom igračke garniture mijenjaju brže nego prije. Luka će osjetiti taj posebni doživljaj igranja protiv bivšeg kluba.

Modriću dobro i na Wembleyu

– U Spursima sam počeo svoju međunarodnu karijeru, ondje sam proveo četiri sjajne godine. Tottenham je složio dobru momčad i želim im sve najbolje osim u ove dvije utakmice protiv Reala – kazao je Luka Modrić koji 1. studenog, kad se bude igralo u Londonu, neće igrati na svom bivšem stadionu, već na Wembleyu. Ali, i ondje je već igrao, doduše u dresu naše reprezentacije.

Foto: Gtres/PIXSELL
vanja modrić
Foto: Gtres/PIXSELL
vanja modrić
Foto: realmadrid.com
Luka Modrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić
Foto: Reuters/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Luka Modrić
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
Luka Modrić, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo

Ovaj prvi susret protiv Spursa sigurno će propustiti Gareth Bale, Velšanin je ozlijeđen i neće igrati protiv svog bivšeg kluba iz kojeg je u Madrid preselio 2013. godine za tada vrtoglavih 101 milijun eura. Osim Balea, Zidane ne može računati ni na Kovačića i Carvajala, ali Luka se odmorio, Isco je tek malo igrao u susretu s Getafeom, oporavili su se Casemiro i Varane.

Real u prvenstvo nije krenuo dobro, s dva remija i porazom “kaska” pet bodova za Barcelonom, ali u Ligi prvaka je sve pod kontrolom, dvije pobjede na startu, 3:0 kod kuće protiv APOEL-a, te 3:1 protiv Borussije u Dortmundu Madriđanima daju mir. Ali, isti mir ima i Tottenham, protiv Ciprana i Nijemaca ostvario je potpuno iste rezultate kao i Real i dva sraza ova dva kluba očito će odlučivati o prvom mjestu u skupini iako je rasplet još daleko.

Tottenham je, baš kao i Real, u svom nacionalnom prvenstvu u osam utakmica upisao pet pobjeda, dva remija i poraz i također za vodećim Cityjem zaostaje pet bodova.

Spursi će teško uhvatiti City koji doslovno juri, upisao je tek jedan remi uz sedam pobjeda, a postigao je čak 29 golova, što je prosjek od 3,6 po utakmici (u posljednjem kolu zabili su Stokeu sedam pogodaka).

City nije primio gol u LP

I sad taj jureći City ide na još uvjerljiviji Napoli. Lider talijanskog prvenstva ima svih osam pobjeda, s tim stopostotnim učinkom prometnuo se i naš Marko Rog, koliko god da malo igra (u dvije utakmice Lige prvaka 17 minuta, a 77 u prvenstvu), u glavnog kandidata za naslov prvaka, klub koji će prekinuti dominaciju Juventusa. Iako je sve to još daleko. No, i Napoli je strašno efikasan, u zabio je 26 golova, što je 3,2 prosjek po utakmici. Ovog vikenda pobijedio je Romu u gostima s 1:0 i to je prva utakmica u kojoj suparniku u ligi nisu zabili tri gola.

Manchester City je u Ligi prvaka znatno uvjerljiviji od Napolija, slavio je protiv Šahtara 2:0 i Feyenoorda 4:0, dok se talijanska momčad “poskliznula” kod Šahtara 2:1 porazom i sad pred dva uzastopna susreta s Guardiolinim Cityjem ne može biti opuštena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.