Odbojka

Lucija Bojanjac se oprostila rekordom u asistencijama

14.12.2017.
u 18:50
Novi je rekord 4215 dodavanja. Stari rekord iznosio je 3942 dodavanja. Rekord je Lucija postigla odigravši 121 utakmicu
Pogledaj originalni članak

Lucija Bojanjac studira i igra odbojku u Americi od 2014. godine. I nakon tri godine igranja postigla je rekord po broju uspješnih dodavanja na prvenstvima američkih sveučilišta. Novi je rekord 4215 dodavanja. Stari rekord iznosio je 3942 dodavanja. Rekord je Lucija postigla odigravši 121 utakmicu.

- Oko tri i pol godine stalnog igranja i točno 112 odigranih utakmica bilo mi je potrebno da srušim 15 godina stari rekord u dodavanjima. U četverogodišnjoj karijeri odigrala sam 453 seta, ukupno 121 utakmicu. Prijašnji rekord bio je 3942 asistencije, a moj novi rekord sad iznosi 4215 asistencija. U Americi se nositelj tog rekorda naziva “All-time assists leader”. Za uspomenu na rušenje rekorda, dobila sam loptu sa te utakmice s brojem postignutih asistencija - kaže Lucija.

Igračica mjeseca

S obzirom na dobre sportske pa tako i vrlo dobre akademske rezultate u ovom semestru, škola ju je nagradila titulom “Student – Athlete of the Month” u listopadu.

- Ove godine bile smo druge u našoj konferenciji Summit League sa samo tri izgubljene utakmice. Započeli smo sezonu u kolovozu igrajući na različitim turnirima po cijeloj Americi (Nebraska, Indiana, Arkansas, Teksas), a završili smo početkom prosinca igrajući konferencijski finale s Denverom. Bile smo pozvane i na turnir u Floridi početkom rujna, ali zbog lošeg vremena i uragana koji su harali tim dijelom Amerike, turnir je otkazan – ističe Lucija.

Ovo joj je bila zadnja sezona studentske odbojke.

- Na oproštajnoj utakmici dobila sam od trenerice Zvjezdane Širole, inače Hrvatice iz Poreča, na dar uokvireni dres i pločicu s mojom statistikom. Među nama seniorkama bila je i moja dugogodišnja prijateljica i suigračica iz reprezentacije Laura Miloš. Nas dvije smo zajedno došle ovdje i sada zajedno završavamo fakultet. Bile smo nevjerojatna podrška jedna drugoj sve ove godine, kako na terenu tako i izvan njega. Uvijek je teško doći negdje sam, započeti novi život, pogotovo na drugi kontinent gdje su kultura i mentalitet potpuno drukciji negoli doma. Laura je prva u nekoliko različitih kategorija u konferenciji, a ove godine dobila je nagradu za igračicu godine. Zadnje tri godine je stalno među tri najbolje igračice u cijeloj Americi po broju osvojenih poena i asova na servisu.

Dolazim za Božić

- Doći ću kući za Božić, nisam bila kod kuće godinu dana. Ljetos sam radila u New Yorku. Bit ću doma tri tjedna i potom se vratiti u Oklahomu. Ostao mi je još jedan semester da završim međunarodni poslovni studij i u svibnju želim diplomirati. Više se neću baviti odbojkom. Nakon punih 13 godina treniranja, počevsi u školi odbojke na Mladosti i završivši na američkom sveučilištu, odlučila sam krenuti drugim putem. Bilo mi je dosta teško igrati posljednju utakmicu znajući da je to kraj i da se najvjerojatnije više nikad neću baviti natjecateljskom odbojkom. Moji sljedeći planovi vezani su uz nastavak studija u Americi. S obzirom na to da je moj brat završio dva fakulteta i da ima doktorat, to me motivira da nastavim edukaciju. Ne želim da me zadirkuje da je pametniji od mene - nasmijala se Lucija. Od svih ljudi u Americi, upoznala je dečka iz – Zagreba.

- Išli smo u istu srednju školu, ali smo se upoznali tek u SAD-u. Zove se Tin Ostojić, igrao je tenis na fakultetu udaljenom dva sata od Tulse. Kako je ove godine kao teniski trener bio na Floridi i u New Yorku, mnogo smo putovali da bismo se vidjeli.

On se u siječnju seli u Tulsu i započet će tzv. master studij. Sve u svemu, jako sam zadovoljna svime što sam prošla i vidjela u zadnje četiri godine, odlazak u SAD bio je pun pogodak. Stekla sam puno iskustva živeći u multikulturalnoj zajednici, što mi je proširilo vidike i otvorilo mnoga druga vrata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.