ALL-STAR VIKEND

Lovro Mazalin u NBA kamp odlazi slomljena nosa

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Lovro Mazalin u NBA kamp odlazi slomljena nosa
09.02.2015.
u 08:10
Parada talenata pred očima NBA izviđača ove će godine biti u New Yorku, a ti će mladići moći uživati gledajući najveće NBA igrače.
Pogledaj originalni članak

Premda slomljena nosa,Cedevitin prvotimac Lovro Mazalin ipak će otputovati na NBA kamp "Košarka bez granica" u New Yorku (13.-15. veljače) koji će odraditi s maskom na licu. Kamp će se se prvi put održati u SAD-u i to kao dio All-Star Weekenda i prvi put će biti globalan jer dosadašnji su se održavali po kontinentima.

Uz selekcijsku pomoć Svjetskog košarkaškog saveza, NBA je na kamp pozvao 39 košarkaša između 16 i 18 godina iz 23 zemlje. Po tri talentirana košarkaša imat će Argentina, Kina, Australija, Kanada i Senegal, a Hrvatska je u skupini zemalja sa dva predstavnika (Brazil, Francuska, Nigerija, Portoriko, Španjolska) pri čemu će drugi mladi Hrvat biti iznimno nadareni Makabijev junior Dragan Bender.

Najnadarenijim svjetskim klincima treneri će biti NBA igrači (Gallinari, Dieng, Splitter i Adams), a selekciju Europe pa tako i Mazalina i Bendera vodit će Denverov Talijan Danilo Gallinari. Ono što će za klince biti posebno zanimljivo jest da će biti nazočni svim All-Star zbivanjima, odnosno gledat će utakmicu novaka (s Bogdanovićem među internacionalcima), natjecanje u zakucavanju i tricama te u nedjelju (15. veljače) i 64. All-Star utakmicu selekcija Istoka i Zapada.

U obje utakmice bit će uključen i hrvatski trener s klupe Hawksa Neven Spahija kao pomoćnik glavnim trenerima. Prvi kamp "Košarka bez granica" održan je 2001. godine u Trevisu kada su klincima s prostora bivše SFRJ mentori bili tada još aktivni Toni Kukoč i Vlade Divac. Otad je održano 39 kampova u 22 grada, 19 zemalja na pet kontinenata, a od 2200 polaznika, njih 33 su draftirali NBA klubovi. Dakle, svojevrsna je to parada talenata za NBA klubove na kojoj bi se Bender i Mazalin mogli svidjeti NBA izviđačima.

>>Cedevita svladala Cibonu, ali je Repeša nezadovoljan: Mogli su nam ubaciti 300 koševa

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.