Dobio poziv u reprezentaciju

Livaković: Nisam iznenađen, rekao bih više da sam šokiran!

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dominik Livaković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dominik Livaković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dominik Livaković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dominik Livaković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Dominik Livaković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Dominik Livaković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dominik Livaković
16.05.2016.
u 17:47
– Ovo mi je čudesna vijest. Pa do jutros nisam ni znao da sam u bilo kakvim kombinacijama za Europsko prvenstvo! – rekao je Dominik Livaković
Pogledaj originalni članak

Dominik Livaković našao se među 27 igrača koji će se naći na reprezentativnim pripremama uoči Europskog prvenstva. Iznenađenje? Svakako.

Mladi vratar Zagreba iza sebe ima vrlo promjenjivu sezonu; briljirao je na vratima U-21 reprezentacije i potpisao ugovor s Dinamom, ali i sa Zagrebom ispao iz Prve HNL. Ante Čačić odlučio je među 27 igrača pozvati četiri vratara, mladi Livaković tu će se naći kao pričuvna opcija. Pa će u slučaju ozljede nekog vratara (Subašić, L. Kalinić i Vargić) uskočiti u avion za Francusku.

- Haha, ovo mi je čudesna vijest. Pa do jutros nisam ni znao da sam u bilo kakvim kombinacijama za Europsko prvenstvo! – poručio je za Goal Dominik Livaković, još jedan od igrača kojima smo osobno javili kako se nalaze na reprezentativnom popisu Ante Čačića...

– Iznenađen? Ma rekao bih više da sam šokiran! Stvarno nisam mislio da ću biti na ikakvom popisu, ma gdje bih uopće ja razmišljao o tome! Nisam baš imao takvu sezonu da bih se mogao ičemu nadati.

Ne sjećamo se baš primjera da je neki vratar koji je ispao iz lige "nagrađen" reprezentativnom popisu. I to za neko veliko natjecanje...

Ne moram se više nikada kupati

– Haha, ma ne sjećam se ni ja. Kažem, ovo je za mene veliko iznenađenje. Stvarno mi je ovo velika čast, najljepši dan u karijeri.

Sada morate mijenjati plan ljetnog odmora, bit će mnogo manje vremena za kupanje...

– Haha, ma kakvo kupanje, nemojte me zezati. Ne moram se više nikada kupati nakon ovako dobre vijesti. Ne znam ni što bih rekao, stvarno sam svjestan svoje uloge, znam što me očekuje u nacionalnoj vrsti.

A to je...

– Ja sam tu četvrti vratar, bit ću dio reprezentacije samo tijekom priprema. Sve mi je jasno i s time nemam nikakvih problema. Zašto bih ih uopće imao? Subašić, Kalinić i Vargić najbolji su hrvatski golmani, svjestan sam da su ispred mene, to je i sasvim logično. I moraju biti. Subašić brani u Monacu, Vargić je otišao u Lazio, a Kalinića je tražila Aston Villa. Pa gdje bih se ja gurao uz njih?! Ja ću dati sve od sebe, ponosan sam što sam se našao na tom popisu.

Poslije toga vas opet očekuju nastupi u U-21 reprezentaciji. Nećete valjda tamo doći "podignutog nosa"...

Subašić je moj veliki prijatelj

– Ma dajte, sljedeći poziv za mladu vrstu bit će mi samo dodatna motivacija. Imamo odličnu generaciju U-21 vrste. Evo, pa u A selekciji sada su i Pjaca, Halilović, Ćaleta-Car, Rog, Ćorić, Jedvaj, ozlijeđeni su Pašalić i Šimunović. Svi nestrpljivo čekamo U-21 dvoboje, želimo s mladom vrstom napraviti velike stvari.

Hoće li biti treme u A selekciji?

– Onako, ne znam što bih vam rekao. Ipak su tamo Modrić i Rakitić, ponajbolji svjetski igrači. Srećom, ima nas puno iz U-21 vrste koji se odlično poznajemo, tu je i moj veliki prijatelj Subašić. Mi smo odlični prijatelji, tako da ću se brzo snaći u A vrsti.

U kojoj ima i sve više Zadrana...

– Istina, evo širi se naša zadarska kolonija. Tu su Modrić, Subašić, Vrsaljko, sada sam stigao i ja. Zadar je oduvijek bio rasadnik pravih talenata, vjerujem da će tako biti i ubuduće. Bez obzira na to što klub tone prema trećoj ligi. Vjerujem da će se Zadar tamo zadržati kratko, brzo se stabilizirati i ponovo se vratiti na pravi put – rekao je Dominik Livaković.

>>Ante Čačić objavio popis igrača koji će se boriti za Euro!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
10:27 17.05.2016.

Livaković: Nisam iznenađen, rekao bih više da bi bio šokiran da nisam metnut unutra jer moj tata je sve dogovorio sa gazdom naše balkanske repke gospodinom Zdravkom!

MK
mksdk
18:56 16.05.2016.

Pozdravljam praksu da se mladim igračima upućuju pozivi za pripremno razdoblje kao doprinos njihovom rastu i sazijevanju. Uvijek bi u ovakvim okupljanjima trebalo biti mjesta za talentirane klince iz U21 (ili ultratalentirane iz još mlađih uzrasta).

SL
stipe.lasic
19:55 16.05.2016.

Zasto mali vlasic nije mogao dobiti poziv