četvrta pobjeda

Lewis Hamilton osvojio Veliku nagradu Kanade

Foto: Reuters/PIXSELL
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
Lewis Hamilton
07.06.2015.
u 22:26
Iza Britanca slijede momčadski kolega Nico Rosberg i Valtteri Bottas.
Pogledaj originalni članak

Lewis Hamilton je dominantom vožnjom na VN Kanade došao do svoje četvrte ovogodišnje pobjede, a slijede ga momčadski kolega Nico Rosberg i Valtteri Bottas kojemu je ovo prvo postolje ove sezone, piše GP1.

Krug prve petorice zatvaraju Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel koji je odvozio sjajnu utrku nakon što je startao sa 18. mjesta!

Sedma utrka sezone nam nije donijela uzbuđenja kakva smo navikli gledati na legendarnoj stazi Gilles Villeneuve. Već je sami start prošao bez incidenata, a prva su uzbuđenja bila u režiji Sebastiana Vettela i Felipea Masse.

Brazilac je startao s 15. mjesta i vrlo brzo se počeo probijati kroz poredak, dok Nijemac nije imao savršen start i vrlo brzo je otišao u boks po novi set mekih guma.

Većina je vozača u gornjem dijelu poretka ostala na mjestu s kojega su startali, a Hamilton se nije previše udaljavao od svog momčadskog kolege. Uskoro su uslijedile frustracije od strane Fernanda Alonsa koji je prvi put ove godine otvoreno izrazio svoje nezadovoljstvo performansama bolida.

Potom su počeli su prvi ulasci u boks, a Kimi Raikkonen je u svom izlaznom krugu napravio pogrešku koja ga je koštala postolja, ali i zadnjih guma zbog čega je nedugo poslije opet morao u boks. Već je u tom dijelu utrke Vettel došao među top deset, a u nastavku je zajedno s Massom strpljivo gradio obećavajuću strategiju. Za to vrijeme su počele nove nevolje za Fernanda Alonsa koji je u 44. krugu ostao bez snage u motoru i tek smo tada vidjeli prvo odustajanje u utrci. Španjolcu je to treće odustajanje zaredom i ukupno četvrto u šest odvoženih utrka.

U nastavku smo vidjeli koliziju između Romaina Grosjeana i Willa Stevensa zbog čega je Francuz morao ponovno u boks. Zbog sudara je zaradio i kaznu od +5 sekundi, te je do kraja utrke pokušavao doći do devetog mjesta u borbi s Kvjatom. Uskoro su došle još gore vijesti za momčad McLarena kada je njihov drugi vozač Jenson Buttona morao također odustati. Do kraja utrke smo vidjeli pritisak Rosberga na Hamiltona, kao i pokušaj Raikkonena da smanji zaostatak za sunarodnjakom Bottasom, no ništa od toga nije urodilo plodom.

Naposljetku je aktualni svjetski prvak došao do svoje četvrte pobjede u Montrealu i time potvrdio sjajnu formu nakon velikog peha u Monaku. Williams ima puno razloga za slavlje – Bottas je osvojio treće mjesto, a Massa je odlično vožnjom zasluženo završio kao šesti. Bodove su još osvojili uvjerljivi Pastor Maldonado i Nico Hulkenberg, te Kvjat i Grosjean. Vozač dana je zasigurno Sebastian Vettel čije peto mjesto potvrđuje odličnu Nijemčevu ovogodišnju formu.

Nova utrka nam slijedi za dva tjedna, a Formula 1 se vraća na europsko tlo, točnije u Austriju.

VN Kanade:

1.  Lewis Hamilton - Mercedes 1:31’53.145

2.  Nico Rosberg - Mercedes +2.285

3.  Valtteri Bottas - Williams/Mercedes +40.666

4.  Kimi Räikkönen - Ferrari +45.625

5.  Sebastian Vettel - Ferrari +49.903

6.  Felipe Massa - Williams/Mercedes +56.381

7.  Pastor Maldonado - Lotus/Mercedes +1:06.664

8.  Nico Hülkenberg - Force India/Mercedes + 1 krug

9.  Daniil Kvyat - Red Bull/Renault + 1 krug

10.  Romain Grosjean - Lotus/Mercedes + 1 krug

11.  Sergio Pérez Force - India/Mercedes + 1 krug

12.  Carlos Sainz - Toro Rosso/Renault + 1 krug

13.  Daniel Ricciardo - Red Bull/Renault + 1 krug

14.  Marcus Ericsson - Sauber/Ferrari + 1 krug

15.  Max Verstappen - Toro Rosso/Renault + 1 krug

16.  Felipe Nasr - Sauber/Ferrari + 2 kruga

17.  Will Stevens - Marussia/Ferrari + 4 kruga

DNF Roberto Merhi - Marussia/Ferrari

DNF Jenson Button - McLaren/Honda

DNF Fernando Alonso - McLaren/Honda

>>Sebastian Vettel kažnjen s +5 mjesta

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.