Upisan u povijest

Leko nakon ‘petarde’ Anderlechtu: Ne želim ispasti bahat, možemo bolje

Foto: Facebook screenshot
Ivan Leko
Foto: Galatasaray/Twitter
Igor Tudor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
16.07.2015., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, NK Lokomotiva - PAOK Saloniki. Igor Tudor. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
Igor Tudor
19.12.2017.
u 20:22
Veličanstvenom pobjedom Club Brugge je pobjegao devet bodova prvom pratitelju Charleroiju, odnosno čak 13 trećeplasiranom Anderlechtu
Pogledaj originalni članak

Na klupi Club Bruggea tek je pet mjeseci, no Ivan Leko već se upisao u povijest tog velikog belgijskog kluba. U nedjelju je Lekin Brugge s 5:0 deklasirao Anderlecht, što je najveća pobjeda dosad u međusobnim dvobojima ova dva najbolja belgijska kluba.

A tom veličanstvenom pobjedom Club Brugge pobjegao je devet bodova prvom pratitelju Charleroiju, odnosno čak 13 trećeplasiranom Anderlechtu.

Leko presudio kolegi

I sve to uz činjenicu da je Lekina momčad s gol-razlikom 46:17 najefikasnija, ali i momčad koja prima najmanje pogodaka.

– Pobijediti Anderlecht 5:0 velika je stvar i sretan sam zbog toga. No, ono što me više veseli jest da sam vidio momčad koja je gladna za pobjedom od prve do posljednje sekunde, koja igra s mnogo rizika i dominacije. Vidio sam momčad koja je puna energije i strasti, s pravim Bruggeovim DNK. Ova pobjeda i maksimalnih deset domaćih pobjeda možda jesu povijesne, no mi ćemo se već danas usredotočiti na sljedeće kolo – poručio je Leko te dodao:

– Ne želim uopće razmišljati o naslovu, 13 bodova prednosti nad Anderlechtom puno je, ali to se istopi za tri tjedna. Naslovi se ne osvajaju u prosincu. Ne želim ispasti bahat, ali ovo nije naš maksimum, možemo igrati dosta bolje nego sada.

Zbog toga mu sigurno nije drago, no Ivan Leko presudio je svojem kolegi Reneu Weileru, koji je jučer smijenjen zbog nokauta od Club Bruggea.

Dok navijači Anderlechta očajavaju, Club Bruggeovi slave, a puna su im usta hvale za Ivana Leku. Koliko dobar posao radi, potvrđuje da je stadion na domaćim utakmicama uglavnom ispunjen do posljednjeg mjesta. Prosjek u ovoj sezoni je 26.267 navijača po utakmici, što je 91 posto od maksimalnog kapaciteta (29.000).

Izabel Andrijanić, Ivana Gugić i Anita Lovren
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Domagoj Vida i Ivana Gugić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ivana Gugić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Domagoj Vida i Ivana Gugić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Ivana Gugić
Foto: Facebook
Ivana Gugić
Foto: Facebook
Ivana Gugić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
ivana gugić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
ivana gugić
Foto: Facebook
Ivana Gugić
Foto: Snimio: Drazen Kokoric
Dejan i Anita Lovren
Foto: Instagram
Anita Lovren
Foto: Instagram
Dejan i Anita Lovren
Foto: Instagram
Anita Lovren
Foto: Instagram
Anita Lovren
Foto: Facebook
Dejan i Anita Lovren
Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Rakitić i Raquel Mauri
Foto: Instagram
Ivan Rakitić
Foto: Gtres/Pixsell
Raquel Mauri
Foto: Gtres/Pixsell
Raquel Mauri
Foto: Gtres/PIXSELL
Ivan Rakitić i Raquel Mauri
Foto: Instagram
Ivan Rakitić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Vjenčanje hrvatskog nogometnog reprezentativca i igrača Real Madrida Matea Kovačića i Izabel Andrijanić u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima
Foto: Instagram
Izabel Andrijanić
Foto: Instagram
izabela andrijanić
Foto: Instagram
Mateo Kovačić i Izabela
Foto: Instagram
Mateo Kovačić
Foto: Instagram
Izabel Andrijanić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Ćorluka Batelić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Franka Batelić (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
franka batelić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Franka Batelić bodri Ćorluku
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Franka Batelić (1)
modrić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Gtres/PIXSELL
vanja modrić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Vanja Modrić
Foto: Pixsell
Luka Modrić

A belgijski mediji pišu da je bilo puno skeptika kada je Leko ljetos preuzeo klupu Club Bruggea, no Splićanin je pokazao da je sjajna odluka bila smijeniti legendu belgijskog nogometa Preud’hommea i postaviti trenerski ne previše poznatog Hrvata.

“Dajte mu desetogodišnji ugovor”, pišu jučer navijači na klupskoj Facebook-stranici oduševljeni zbog odličnog rada hrvatskog stručnjaka.

Dok Leki ide sjajno u Belgiji, njegov ponajbolji prijatelj Igor Tudor jučer je dobio otkaz u Galatasarayu. Presudio mu je gostujući 1:2 poraz protiv Malatyaspora.

Turski mediji pišu da je predsjednik najvoljenijeg turskog kluba Dursun Ozbek nakon cjelonoćnog vijećanja s najbližim suradnicima odlučio otpustiti hrvatskog trenera.

Naslijedit će ga Terim

Važeći ugovor s turskim gigantom Tudor je imao do ljeta 2018. Kao novog trenera Galatasaraya turski mediji navode Fatiha Terima koji se posljednjih dana povezivao i s klupom reprezentacije BiH.

Tudor je u posljednje vrijeme imao solidne rezultate, ali izgleda da su ga posla koštali očajni rezultati u derbijima. U četiri derbija osvojio je tek bod, uz poražavajuću gol-razliku 2:10 (Beşiktaş ga je pobijedio 3:0, Basaksehir 5:1, Trabzonspor 2:1, dok je s Fenerbahçeom odigrao 0:0). Tudor je na klupi Galatasaraya bio od 15. veljače ove godine.

Iz Istanbula će otići s otpremninom od 400.000 eura. Nije loše za utjehu nakon otkaza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
20:38 19.12.2017.

Imocanin je to Naprije Ivane na oca si svog velikog igraca i covjeka inju... Sretno Bog Bravo